Érdi házfoglalások: bűnügyi őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki R. Rozáliát

Egy idős férfi bizalmába férkőzött – rávette a sértettet arra, hogy az érdi házának eladásáról szóló szerződést aláírja.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya R. Rozália ellen. A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok szerint 2015. április 28-án az idős sértettet megtévesztette és aláíratta vele a tulajdonában lévő ingatlan cseréjéről szóló szerződést.

Az abban foglalt árkülönbözetet a nő nem fizette ki, az ingatlant azonban az illetékes földhivatalnál megpróbálta a nevére íratni. A kérelmet végül a hivatal elutasította. A sértettet azzal csapta be, hogy a szerződés, amit aláír, egy munkaszerződés. A férfinak 150 ezer forintot adott, a két ingatlan közötti árkülönbözet azonban több, mint 9 millió forint volt. R. Rozáliát az érdi rendőrök csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2016. május 10-én gyanúsítottként hallgatták ki.

A nő ezt követően társaival 2016. május 25-én – miután egy másik, idős férfi bizalmába férkőzött – rávette a sértettet arra, hogy az érdi házának eladásáról szóló szerződést aláírja. A férfinak a szerződés aláírása előtt néhány nappal átadtak 1,9 millió forintot, majd később további 6 millió forintot utaltak a számlájára. Alig egy héttel később azonban a pénzt levetették a sértettel a bankszámlájáról és elvették tőle, a házát pedig a korábban aláíratott szerződéssel megpróbálták a nevükre íratni.

R. Rozáliát az újabb bűncselekmény elkövetése miatt az érdi rendőrök 2017. február 21-én ismét gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A rendőrség tavaly az irányadó tényállás alapján zaklatás- és rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított az általunk bemutatott házfoglalás kapcsán is.