Egyelőre marad a május 4-i érettségi

Egyelőre marad a május 4-i érettségi

Kormányzati forrásokból úgy értesült az atv.hu, hogy a kabinet nem döntött az érettségi elhalasztásáról. Mint a portál írja, a kérdés nem is volt napirenden,

legfeljebb a jövő heti kormányülésen foglalkoznak az érettségi vizsgák kapcsán a május 4-i időponttal.

Orbán Viktor vasárnap, Müller Cecília tiszti főorvos pedig hétfőn közölte, az érettségit megelőző napra, május 3-ára várják a koronavírus-járvány tetőzését.

A lap emlékeztet, Rétvári Bence, az Emmi államtitkára ugyancsak hétfőn a Parlament ülésén az érettségi vizsgák időpontjával kapcsolatban azt mondta, a járványgörbének megfelelően fogják majd a döntéseket meghozni, ha szükségesek lesznek. Mindenesetre nem közigazgatási vagy politikai döntést hoznak, hanem a járványügyi szakemberek és a matematikusok véleményét fogják figyelembe venni.

Ugyancsak hétfőn Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár videóüzenetben azt tudatta, ha a járvány miatt szükséges, akkor az időpontok „mozgatásról” meghozza a döntést a kabinet.

Még sincs kőbe vésve a május 4-i érettségi

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak „mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet - erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videóban. Az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó járványügyi helyzetben komoly kihívás valamennyiünk számára.