Tízmilliárdokért újítják fel Mészáros Lőrincék az Erzsébet-táborokat

Tízmilliárdokért újítják fel Mészáros Lőrincék az Erzsébet-táborokat

Összesen 21,58 milliárd forint közpénzért a Mészáros család cége egy másik NER-mogul vállalkozással társulva újítja fel, illetve alakítja át az Erzsébet-táborokat – írja a 24.hu. A lap emlékeztet, hogy a zánkai táborfejlesztésére kiírt nagyobb, nettó 16,7 milliárd forintos közbeszerzést a Fejér B.Á.L. Zrt., illetve a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel alkotott konzorciuma nyerte el, most azonban nyilvánosságra hozták a kisebb, a fonyódligeti tábor felújítására vonatkozó tender eredményét is.

A lap szerint a befutó ezúttal is a felcsúti család vállalkozása és Szabadics Zoltán cége lett, ezúttal nettó 4,88 milliárd forintos áron.

2016-ban a kormány egyszerűen elajándékozta az addig állami tulajdonban lévő zánkai és fonyódligeti üdülőkomplexumot az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, majd 2017-ben úgy döntöttek, hogy az állam összesen 26 milliárd forintot költ a már nem állami kézben lévő táborok felújítására.

Az alapítvány bonyolítja le közpénzből az Erzsébet-program keretein belüli, a gyermektáborokkal és ifjúsági programokkal kapcsolatos projekteket. Az alapítvány táborozásról szóló közbeszerzését a saját, Erzsébet Táborok Kft. nevű cége nyerte el, aminek ügyvezetőjéről kiderült, hogy egy napi 110 ezer forintba kerülő luxus balatoni szállásról járt be dolgozni a nélkülöző gyerekek közé.