Ezerrel propagálja az Európa melletti kiállást a görög sajtó

"Igen az euróra és Európára. A polgárok az ország jövőjét tartják a kezükben" - áll a görög politikai közép hagyományos lapjának, a To Vimának a címlapján. Az újság arra szólítja fel olvasóit, hogy szavazzanak igennel vasárnap, hogy megállíthassák a görög társadalom elnyomorodását. A lap nézete szerint a választóknak "a nemzet elszigetelődése és az európai kurzus" (folyatása) között kell választaniuk.

"NEM" - áll a radikális baloldali kormánypárt, a Sziriza lapjának, az I Avginak a címlapján. Az eredmény igen szoros lehet - írja a lap, ugyanakkor meggyőződését fejezi ki, hogy a "nemek" győzelme által megerősített Alekszisz Ciprasz kormányfő "két napon belül" megállapodásra jut a hitelezőkkel.

Az Ethnosz bulvárlap azt írja címlapján: "A görögök Európát választják". Ez az utóbbi 40 év legfontosabb döntése az ország számára - teszi hozzá.

Egy másik bulvárlap, a RealNews a "Mentsétek meg a hazát" drámai szalagcímmel került szombaton az újságos standokra. A lap szerint Görögország a lakosság mély megosztottságától szenved. Az emberek az ország elszigetelődésétől és geopolitikai fenyegetésektől tartanak. Ezért sürgős szükség van az euróövezeti partnerekkel való megegyezésre.

A To Proto Thema című, hétvégén megjelenő lap címoldalán ez áll: "IGEN. Életben maradunk és tovább harcolunk". "Igen Görögországra és az euróra".

Az Elefterosz Tiposz című konzervatív lap szintén arra kéri olvasóit, hogy szavazzanak "IGENNEL az euróövezetben maradásra. Elutasítjuk a drachmát (a régi görög valutához való visszatérést) és a káoszt" - teszi hozzá az újság.