Mészáros Lőrinc lemond a polgármesteri címről

Mészáros nélkül folytatja Felcsút.

Április 24-én kedden délután rendkívüli ülést tart a felcsúti képviselő-testület és nem is akármilyen apropóból: Mészáros lemond a tisztségéről. Az első napirendi pont témája ugyanis a következő:

Tájékoztatás Mészáros Lőrinc polgármester tisztségről történő lemondásáról

- írja az mfor.hu.

A lemondás azért meglepő, mert Mészáros a HírTV-nek tavaly szeptemberben azt nyilatkozta a mostani ciklusát még végigviszi, de a 2019-es választásokon már nem indul. A milliárdos lemondó nyilatkozatában személyes okokra hivatkozott, de sokan úgy vélik, hogy Mészáros számára kellemetlenné vált, hogy a testületi üléseken az újságírók megpróbálják kérdőre vonni gazdagodása kapcsán. Legutóbb az HBO riportre is egy ülésen próbálkozott választ kicsikarni belőle, ám a helyzetkezelés nem ment túl jól a magyar Zuckerbergnek.

Mészáros szerint az őt kérdező külföldi újságíró is Soros embere

Az már biztos, hogy felesleges nyelveket tanulni, hiszen Magyarország leggyorsabban gazdagodó emberének sincs rá szüksége, hogy nyélbe üsse milliárdos üzleteit. A Vice/HBO riporternőjének legalábbis folyamatosan magyarul beszélt Mészáros Lőrinc, miközben ő angol nyelven próbálta megtudni a felcsúti polgármester mesés gazdagodásának titkát.