Ennyit erről: nem küldené börtönbe az ügyészség a sünit felgyújtó embert

Az ügyészség is fellebbezett, mert nem ért egyet a szigorú ítélettel.

A hvg.hu számolt be arról, hogy nem értenek egyet a sünt felgyújtó fiatal szokatlanul szigorú büntetésével, ezért a 3 éves letöltendő börtön helyett enyhébb ítéletért fellebbez az ügyészség.

A vádhatóság minderre 3 nap gondolkodási idő után jutott ugyanarra az álláspontra, mint a vádlott, miszerint túl szigorú az ítélet.

Jeney Ivánné bíró végül a maximális büntetést tartotta megfelelőnek. Ítéletének indoklásában ezt azzal magyarázta, hogy vádlott nem egyszerűen felgyújtotta a védtelen állatot „tüzet rakva a újságpapírból a tüskéin”, hanem kifejezetten „tovább táplálta az általa gyújtott tüzet, megakadályozva azt, hogy az állat esetleg el tudjon menekülni”. Ráadásul szerinte egyre több hasonló bűncselekmény fordul elő, ezért az enyhébb büntetések ezek szerint nem elég elrettentőek - foglalta össze a lap.

Azonban az ügyészség ezt egészen másképp értelmezi most már.

"A kerületi ügyészség a lefolytatott bizonyítás, valamint a bíróság szóbeli indokolása alapján a kiszabott ítélettel részben egyetért”, méghozzá azzal, hogy végrehajtandó szabadságvesztést kell kiszabni. Ugyanakkor a kerületi ügyészség az ítélet ellen a büntetlen előéletű vádlott javára, enyhítésért, a végrehajtandó szabadságvesztés tartamának mérséklése érdekében fellebbezést jelentett be”

- közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a hvg.hu-val.

Vagyis figyelembe véve a fiatal büntetlenségét, nem küldenék 3 évre börtönbe az állatkínzásért.

Állatvédelem: nincs helye ideológiai vitáknak

Az Együtt az Állatokért! megmozduláson a Szent István Bazilikától a Hősök teréig vonult a menet, amelynek tagja volt magánemberként Egyed Zsolt. A Jobbik országgyűlési képviselőjeként hosszú ideje javaslatokkal, kerekasztal létrehozásával, parlamenti felszólalásokkal küzd többek között azért, hogy letöltendő börtönt kapjanak az állatkínzók és induljon államilag támogatott ivartalanítási program.

Emlékezetes, a Jobbik már hosszú ideje igyekszik elérni, hogy szigorodjanak az állatvédelemmel kapcsolatos szabályok, és hogy az állatkínzók ne ússzák meg letöltendő szabadságvesztés nélkül az értelmetlen pusztításukat.