Állatvédelem: nincs helye ideológiai vitáknak

Ismét közös figyelemfelhívó akciót rendeztek Budapesten az állatkínzások visszaszorításáért. 

Az Együtt az Állatokért! megmozduláson a Szent István Bazilikától a Hősök teréig vonult a menet, amelynek tagja volt magánemberként Egyed Zsolt. A Jobbik országgyűlési képviselőjeként hosszú ideje javaslatokkal, kerekasztal létrehozásával, parlamenti felszólalásokkal küzd többek között azért, hogy letöltendő börtönt kapjanak az állatkínzók és induljon államilag támogatott ivartalanítási program. 

Egyed Zsolt a facebook oldalán számolt be arról, hogy a sok biztatás, tanács mellett óhatatlanul is egy közjáték főszereplőjévé vált. 

Egy hölgy ugyanis számonkérte, hogy mit keres jobbikosként egy baloldali rendezvényen. Egyed Zsolt jelezte, hogy magánemberként utazott 200 kilométert, hogy részt vehessen a megmozduláson.

A bal-jobb ideológiai harcában őrlődő hölgy akkor enyhült meg, amikor a közjátékra felfigyelők elmagyarázták neki, hogy akit támad nem más, mint aki megszervezte az Állatvédelmi Kerekasztalt, témává tette a törvényhozásban az állatvédelem területén tapasztalható súlyos hiányosságokat. 

Egyed Zsolt miután szóhoz jutott elmondta, hogy felesleges ideológiai vitákat generálni miközben a cél közös: az állatok sorsának jobbátétele. Hozzátette azt is, hogy még soha életében nem találkozott baloldali kutyával, vagy jobboldali macskával, liberális mosómedvével, vagy nacionalista lóval. Végül teljes egyetértés alakult ki a felek között, hogy mindketten az állatkínzások visszaszorításáért, a felelős állattartási kultúra kialakításáért küzdenek. 

A képviselő úgy zárta facebook-bejegyzését:

"Nincsenek oldalak, csak közös célok vannak, de a lényeg: ha meghallgatjuk egymást és van közös nevező, akkor az ügy sikere garantált!"

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. november 14. | 14:16
A Mészáros–Tiborcz-érdekkör biznisze.
A Mészáros–Tiborcz-érdekkör biznisze.