Feltámasztják a szocializmus slágerjátékát, a lakásnyereményt

Feltámasztják a szocializmus slágerjátékát, a lakásnyereményt

Az ötven év után visszatérő játék fődíja egy több mint százmillió forintot kóstáló penthouse Kőbányán.

Fél évszázad után újra elindul a Kádár-korszakból ismerős nyereményjáték, a lakásnyeremény-sorsolás. A Portfolio beszámolója szerint a Szerencsejáték Zrt. és az OTP Bank közös akciójában fődíjként egy kőbányai penthouse jellegű lakást ígérnek.

A budapesti luxusingatlan értéke mintegy 110 millió forintra rúg.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója egy hétfői sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ötven év után ismét életet lehelnek a tárgynyereményeket kínáló szerencsejátékba.

A régi-új nyereményjáték augusztus 28-án kezdődik, és 2024. március 3-ig tart.

Fontos azonban, hogy a tárgyi nyereményeket az úgynevezett Játékoskártyával rendelkezők között sorsolják ki, így az említett lakást is. Jelenleg egymillió ilyen ügyfelük van, 2023 végéig viszont a számuk akár 1,3 millióra is emelkedhet.

A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, azok között, akik nem a főnyereményre pályáznak, hetente egymillió forintot sorsolnak ki, ebből egy darab 500 ezer és 5 darab 100 ezer forintos nyeremény lesz.

Az 1957-től egészen a hetvenes évek közepéig tartó tárgynyeremény-sorsolás legértékesebb tételei szintén az ingatlanok voltak - idézte fel Mager Andrea.

Csányi Sándor elárulta, hogy a penthouse jellegű lakás Budapest X. kerületében, a Somfa ligetben épül. Az ingatlan költség- és tehermentesen vehető majd birtokba, az illetékeket és egyéb díjakat pedig a Szerencsejáték Zrt. és az OTP Bank állja - ismertette a bankvezér.

(Címlapkép: Lottószelvény 1971-ben - Fortepan / FŐFOTÓ)