Felzabálta a 2008 óta nem emelt családi pótlékot az orbáni infláció

Felzabálta a 2008 óta nem emelt családi pótlékot az orbáni infláció

Utoljára még a sokat átkozott Gyurcsány-kormány idején emelték a családi pótlék összegét, Orbánék viszont csúcsra járatták az élelmiszerek drágulását. A rászorulóknak csak álnemzeti propagandát ad a Fidesz-kormány.

Szégyen, hogy a magát nemzetinek, konzervatívnak és családbarátnak nevező kormány 13 éve nem emelte meg a családi pótlék összegét. Nem segítik a rászoruló családokat, mintha az oda született gyerekek kevesebbet érnének.

A Jobbik-Konzervatívok emberséges megoldással állt elő, ami biztosítja, hogy a megfelelő módon legyen felhasználva a családoknak szánt pénz.

A családi pótlék összege 2008 óta egyetlen forinttal sem emelkedett, értékének jelentős részét azonban elvitte az infláció – mutatott rá Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt képviselője.

Hangsúlyozta:

Mi nemcsak megdupláznánk a családi pótlék összegét Családi Kártyán, de inflációkövetővé is tennénk azt, hogy hosszútávon is tervezhető segítséget jelentsen a magyar családoknak!

A Családi Kártyával, ezzel a SZÉP-kártyára emlékeztető konstrukcióval alapvető élelmiszereket, gyermeknevelési cikkeket és a gyermek kulturális fejlődését elősegítő szolgáltatásokat lehetne igénybe venni – magyarázta a konzervatív politikus.

Z. Kárpát Dániel az iskolakezdéssel kapcsolatban sajtótájékoztatóján elmondta: ha ők lennének kormányon, szeptemberben mindig dupla összegű támogatást kapnának a magyar családok.

(Címlapkép: Alfahír)