A kereszténydemokraták szerint semmi gond azzal, ha Mészáros egy pénzmosással vádolt baloldalival bizniszel

Személyeskedés, az viszont megy!

Tegnap Budai Gyula egykori elszámoltatási biztosnál érdeklődtünk, mi a véleményük arról, hogy az Orbán Viktor strómanjaként is ismert Mészáros Lőrinc 2,3 milliárdos közbeszerzést nyert el konzorciumban egy olyan céggel, melynek többségi tulajdonosát, a baloldali kötődésű Dunai Györgyöt pénzmosással és hűtlen kezeléssel vádolják. Budai Gyula egyáltalán nem határolódott el az ügytől, ugyanakkor egykori elszámoltatási biztosi mivoltát minősítendő kijelentette: nem ismeri a Dunaival kapcsolatos büntetőeljárásokat.

Nem talál kivetnivalót a Fidesz Mészáros Lőrinc és a baloldali milliárdos közös bizniszében

Mint arról egy hete beszámoltunk, konzorciumban nyert el egy 2,3 milliárd forintos gyöngyösi csatornaberuházást a fideszes Mészáros Lőrinc vezette Mészáros és Mészáros Kft., valamint a baloldali kötődésű milliárdos, Dunai György tulajdonolta EuroAszfalt Kft. Utóbbi a Forbes magazin leggazdagabb magyarokat bemutató listáján a 30.

Ma a Fidesz szövetségesétől, a Kereszténydemokrata Néppárttól szerettük volna megtudni, helyénvalónak tartják-e ezt a fideszes–baloldali gazdasági koalíciót. Hollik István, a KDNP képviselője kérdésünket megpróbálta megkerülni, ezért csak olcsó személyeskedés, indexezés, simicskázás és jobbikozás lett a válasz. Ám végül csak kibukott belőle: a kérdéses összefonódás kapcsán

nincs ügy.

Mint mondta, ez gazdasági kérdés, és ha a Fidesz és a KDNP frakcióján belül törvénytelenségre derül fény, akkor azt kivizsgálják. Mészáros Lőrinc azonban nem tagja a frakciónak, és az ügyben sem merült fel törvénytelenség gyanúja.

Nagyon úgy tűnik tehát, minden további nélkül osztozhat a 2,3 milliárdos bizniszen a fideszes és a baloldali milliárdos, azaz a Forbes-lista nyolcadik és harmincadik helyezettje.