Meghiúsulhat a kastélymutyi: a Jobbik beleköpött a Fidesz és az MSZP közös levesébe

Bárándy Gergely édesapja a vadászkamara etikai bizottságának elnöke.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján bírálta az ezzel kapcsolatos törvénymódosító javaslatot, amelyet fideszes és szocialista politikusok jegyeznek. Szerinte az indítvány „mutyiszagú”, ugyanis az MSZP-s Bárándy Gergely édesapja, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter a kamara etikai bizottságának elnöke.

A törvényjavaslat egyik aláírója pedig éppen Bárándy Gergely.

Időközben a DK is kiadott egy közleményt, amiben magyarázatot követelt Botka Lászlótól, az MSZP pedig közölte, hogy visszavonja támogatását az indítványhoz.

Sneider szólt arról, hogy a belvárosi ingatlant 2013-ben 3,1 milliárd forint uniós forrásból újították fel, s ma 5 milliárdot ér. A benne található vadászati múzeum üzemeltetése évente 240 millió forint és 2020-ig fenn kell tartani – ismertette a politikus, aki felvetette, hogy vajon mit szólnak ehhez a vadászok.

Sneider Tamás azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy a kamara strómanként működik és később bárkinek eladhatja az ingatlant, amely szállodásnak is alkalmas. Megjegyezte azt is, hogy pár kilométerre onnan, Erdőteleken 2 milliárd forintért újítanak fel egy kastélyt. Ezzel kapcsolatban arra vár választ, hogy azt kinek készítik elő.