További 149 hektárral növekedett Rogán Antal új feleségének családi vagyona

További 149 hektárral növekedett Rogán Antal új feleségének családi vagyona

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Rogán Antal propaganda miniszter új felesége szép kis hozományt hozott: Barbara, valamint a Nyírségben élő szülei, az apa üzlettársa és egy nyírségi nő több mint másfél milliárd forintért kötöttek adásvételi szerződést, és összesen 1022 hektárnyi területet vettek meg - de ez még korántsem a teljes a kép. 

Ugyanis a 444 még két olyan szerződésre bukkant, amelyek szerint Rogán apósáék pár héttel a decemberi esküvő előtt még két másik eladótól is vettek 149 hektárnyi földet Rogán Barbara szülőföldjén több mint 182 millió forintért. S csakúgy, mint korábban, a vételár 95 százalékát ezekben az esetekben is a Budapest Banktól kapott kölcsöntől fedezték.

Így összesen 1,7 milliárd hitelt vettek fel a Budapest Banktól az esküvő előtti földváráslásokhoz. Az Átlátszó pedig arról írt, hogy ezen kívül Rogán Barbara apja és annak nyírségi üzlettársa nemrég  315 milliós kölcsönt kapott szintén a Budapest Banktól közös cégükre, ami egyébként agrártanácsadással foglalkozik.

Vagyonnyilatkozatok: nem derült fény Szijjártó luxusjachtozására, de Boldog István egy kétpói gyümölcsössel gazdagodott

Minden országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók is határidőben leadták vagyonnyilatkozatukat - számoltunk be Hargitai Jánosnak az Mentelmi Bizottság elnökének tájékoztatása alapján. A honatya az MTI-nek azt is lenyilatkozta, a politikusok a velük közös háztartásban élő családtagok - nem nyilvános - vagyonnyilatkozatai is beérkeztek.

Az új felesége földvásárlásával kapcsolatban korábban kerestük Rogán Antalt, de nem reagált az üzenetünkre. A hvg.hu megkeresésére a  Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül annyit válaszolt:

„A feleségem nem kíván közszereplő lenni és élni kívánunk a joggal, ami a magánélet védelméről szóló törvény alapján mindkettőnket megillet. Bármilyen, a magánéletünkre vonatkozó információ jogosulatlan közlése esetén bírósághoz fogunk fordulni.”