Az MSZP már biztos, hogy nem indítja Fodor Gábort Gyöngyösön

Nem ment mindenhol gördülékenyen ez az együttműködés.

Tegnap írtunk róla, hogy annak ellenére, hogy a gyöngyösi körzetben nagyban megnövelné az ellenzék nyerési esélyeit, ha Vona Gáboron kívül nem indítanának másik jelöltet a Fidesz ellen, az MSZP keresi a megfelelő embert, akit a távozó Hiesz helyére állíthat. Sőt a Klubrádióban Hiesz azzal indokolta a pártból való távozását, hogy a helyét Molnár Gyula pártelnök már korábban felajánlotta Fodor Gábornak.

A Magyar Nemzet most azt írja, az MSZP abban bízott, hogy Hiesz György a parlamenti mandátum helyett továbbra is a városvezetéssel szeretne foglalkozni, ezért tartották elfogadható kompromisszumnak azt, hogy Fodor Gábor induljon a Heves megyei körzetben, mivel a liberálisok elnöke a pártlistáról nagy eséllyel nem fog bekerülni a parlamentbe.

A vidéki, köztük a Gyöngyösi szervezet sem fogadta kitörő örömmel a liberálisokkal való együttműködést, ezeket a hangokat azonban a pártvezetés egészen addig nem vette komolyan míg Hiesz három évtized után úgy döntött, elhagyja a szocialisták táborát.

Az ATV arról számolt be, hogy a lépés állítólag még az elnökséget is meglepte, akiknek minden bizonnyal Molnár Gyula azt a tájékoztatást adta, hogy a helyi problémákat már elsimították. Tegnap az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán azt mondta,

"kizárt, hogy Fodor Gábor Gyöngyösön az MSZP nevében induljon",

és párton belülről fogják pótolni Hiesz Györgyöt.

Ezt a szerdai Gyöngyösön tartott rendkívüli taggyűlésen is megerősítették, ahol maga a pártvezető is részt vett. Abban egyeztek meg, hogy egy helyi politikusuk lesz végül a választókörzet jelöltje, a párt elnöksége pedig ezt nagy eséllyel jóvá is fogja hagyni.

Az már biztos, hogy a választások előtt két hónappal nem tudnak majd olyan jelöltet találni, aki érdemben tudná képviselni a kormányváltó tábor érdekeit, így a körzet Vona Gábor és a kormánypárt jelöltje között dől majd el.

Arra pedig, hogy az örök túlélő Fodor Gábornak sikerül-e mandátumszerző helyet elérnie az MSZP-Párbeszéd közös listáján, vajmi kevés esély mutatkozik.

Eggyel kevesebb ok a fideszes négyötödre: Fodor Gábort elengedik a szocik

Puzsér Róbert szerint a 2018 utáni fideszes négyötöd egyik fontos letéteményese Fodor Gábor, aki személyében folyamatosan emlékezteti a választópolgárokat arra, mi volt a rossz a jelenlegi rezsim előtti 20 évben. Ám úgy néz ki, ezt már a szocialisták is megelégelték.