Ezért menekül innen mindenki: sok fogorvostól lenyúlta az önkormányzat a támogatást, amit a sztrájk miatt kaptak

Ilyen simlis, lehúzós, szemtelen politika a világon nincs.

A kormány a sztrájktól megriadva úgy döntött, minden alapellátást végző fogorvosnak

hárommillió forint szabadon felhasználható támogatást küld.

A Népszava viszont több fogorvos megszólaltatásával szerdai cikkében azt írja, sok olyan település van, köztük fideszesek is, ahol az önkormányzatok egyszerűen visszatartották a pénzt, és elkezdek fontoskodni, hogy majd ők eldöntik, mire fordítják.

Döbbenetes számok: alig van foga a magyarnak

Ha ezt a problémát nem kezdjük el felszámolni, akkor társadalmunk széles köre mind az egyéni érdekérvényesülés, mind az egészségügyi állapotot illetően visszafordíthatatlanul rossz helyzetben marad - mondta dr. Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselőjelölt szerdai, a Jobbik kormányprogramját hétről hétre ismertető aktuális sajtótájékoztatóján.

Persze voltak olyan önkormányzatok is, ahol nem szórakoztak ezzel, és rögtön továbbították a pénzt a helyi fogorvosnak. Maradéktalanul csak azokhoz érkeztek meg a pénzek, akik vállalkozási formában üzemeltették a praxist.

A lap megkereste az Egészségügyért Felelős Államtitkárságot, ami azt a választ küldte, hogy a támogatás összege a fogorvosi szolgálatot működtető önkormányzatnak/vállalkozásnak jár, ahol szabadon dönthetnek arról, hogy a fogorvosi szolgálatban milyen jellegű fejlesztést valósítanak meg (mely lehet bérfejlesztés, felújítás, technológiai fejlesztés, eszközbeszerzés).

Tehát ezért kapta meg minden vállalkozást működtető fogorvos a pénzt, és ezért jár rosszul megint egy csomó ember, aki azt hitte, bízhat az önkormányzatban. Ehelyett azok olyan pénz felett akarnak dönteni, amihez semmi közük, hiszen maguk a fogorvosok harcolták ki maguknak a kormánytól.

Nem baj, Németországban majd jobb lesz.