Földi István reagált a gyanúsításra: mindent tagad és „undorító karaktergyilkosságról” beszél

Földi István reagált a gyanúsításra: mindent tagad és „undorító karaktergyilkosságról” beszél

Péntek délben sajtóközleményben reagált az őt ért vádakra az a jobbikos politikus, aki a kormánypárti sajtóban megjelent hír szerint egy rendezvényen meg akarta erőszakolni Szilágyi György alelnök fiatal élettársát. Földi István azt írta, az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket tesz,

„az ügyben minden hatóság munkáját segítem és segíteni is fogom, ha érkezik ilyen jellegű kérés, hiszen semmilyen bűncselekményt nem követtem el és senkivel szemben nem erőszakoskodtam soha az életem során. Tiszta kézzel és lelkiismerettel állok a vizsgálatok elébe.”

Földi rámutatott azokra az ellentmondásokra, melyekre korábban a Jobbik sajtóközleményei is utaltak, jelesül, hogy az elhangzottak alapján decemberben történt az eset, de a sértett nem fordult a hatóságokhoz, Szilágyi György pedig először úgy nyilatkozott, hogy a Jobbiknak elnökségi ülése sem volt amin megvitathatták volna a háttérben előadott panaszt, majd elismerte, hogy néhány alkalom mégis volt; a Jobbik szerint 5 ilyen alkalomra került sor január óta, és ezek közül többön ott volt maga Szilágyi is.

Földi szerint az ügy nem más, mint a politikai karaktergyilkosságok „legundorítóbb fajtája, ahol már családokat tesznek tönkre”.

„Az sem elhanyagolható tény, hogy a nyilatkozatokban azt állítják, a hölgyet felcsalták az emeletre, egy szobába. A gond csak az, hogy a vendégház ahol az esemény zajlott, nem emeletes.” – jelezte Földi.

A hírbe hozott jobbikos politikus azt írta, ő nyugodt, az ügy innentől a nyomozóhatóságokra tartozik és a nyilvánosságban való tárgyalását lezártnak tekinti.