Kijelölték az utat, elvégre "Oroszország is készen áll arra, hogy lekapcsolódjon az internetről"

Kijelölték az utat, elvégre "Oroszország is készen áll arra, hogy lekapcsolódjon az internetről"

Mint arról korábban beszámoltunk, az internet lekapcsolását javasolta Földi László biztonságpolitikai szakértő, megannyi fideszes megmondóemberhez hasonlóan egykori kommunista hírszerző a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában amiatt, hogy szerinte az internet világa valójában egy szűk csoport által irányított rendszer, amiben bárkit megvezethetnek, társadalmakat tehetnek tönkre és az idős emberek egyre inkább kimaradnak a nyilvánosságból. Földi „tudatos támadásról” beszélt, de a konteós nyilatkozat alá még a közmédia rádiós propagandistája is folyamatosan adta a lovat.

"Le kell kapcsolni az internetet”

– jelentette ki Földi arra vonatkozóan, hogy így lehet az idősebb generációkat megóvni a lemaradástól és attól, hogy a mesterséges intelligenciák manipulálják az embereket. Földi szerint nincs más megoldás, akkor sem, ha ezt most mindenki butaságnak gondolja, és aligha fog megtörténni.

Földi László meglepő gondolataira Brenner Koloman, az Országgyűlés alelnöke úgy reagált, ezek szerint „az internet lekapcsolása a Fidesz univerzumában működők számára nem abszurd gondolatként, hanem társadalmi problémák megoldásaként merül fel”.

A jobbikos politikus közleményében azt írta,

„természetesen nem egyedi ötletről beszélünk, elvégre Észak-Korea saját, szigorúan cenzúrázott hálózata sem kapcsolódik a világhálóra és állítólag Oroszország is készen áll arra, hogy lekapcsolódjon az internetről.”

Az ellenzéki politikus úgy véli, egy olyan korban, amikor az internet, a közösségi média, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia egyre gyorsuló fejlődésen megy keresztül és ezáltal egyre nehezebben követhető az a változás, amit mindez előidéz, egy európai ország számára végzetes lehet, ha keleti diktatúrák módszereiből merítenek ihletet akár szakértők – mint amilyennek Földi Lászlót is nevezik – akár miniszterek, mint Varga Judit a közösségi média korlátozásáért folytatott hadjáratával.

„Akár tetszik a fideszes elvtársaknak, akár nem, Magyarország Európához tartozik, a magyar polgárok elkötelezettek az európai értékek mellett és nekünk, döntéshozóknak ezen értékek mentén az ő jólétüket és szabadságukat kell szolgálnunk. Erről szól a készülő Európai Digitális Stratégia és a néppárti Jobbik internetes ombudsman intézményéről szóló javaslata is – mert mi 21. századi konzervatív pártként nem cenzúrával és nem digitális vasfüggönnyel, hanem 21. századi megoldásokkal védjük a magyar polgárok jogait és 21. századi megoldásokat keresünk az előttünk álló új kihívásokra. A tárgyalóasztal mellett, nem pedig azt felborítva.”

- fogalmazott Brenner Koloman.