Fradi: nemhogy a kártya marad, még szurkolói kódex is lesz

Sorra jelentik be a klubok, hogy élve az MLSZ adta lehetőséggel, eltörlik a kötelező szurkolói kártyát. Akad viszont egy kivétel, nem meglepő módon a Fradi az.

Ahogy írtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége úgy döntött, belátja hibáját, és enyhít a tavaly szeptemberben bevezetett klubkártyarendszer szabályain. A válogatott mérkőzéseken egyáltalán nem kell már kártyázni, azt pedig a klubok döntésére bízza, hogy az NB1-es találkozók látogatását szurkolói kártyához kötik-e.

A klubok sorra jelentették be, hogy ők nem kívánnak kötelező szurkolói kártyát alkalmazni. Érthető: nem akarnak szembemenni saját szurkolóikkal, bíznak benne, hogy többen visszatérnek a lelátókra, nagyobb jegybevételt érnek el, és talán még hangulat is lesz a meccseken.

Akadt azonban egy kivétel. Ahogy az várható volt, a Kubatov Gábor vezette Ferencváros továbbra is harcban áll szervezett szurkolói csoportjaival, közleményben jelentették be, hogy náluk maradni fog a kötelező kártya, a kötelező vénaszkennelés, sőt még egy szurkolói kódexet is kiadnak, amiben majd feketén-fehéren le lesz írva, hogy hogy kell viselkedni.

Miután nemrégiben az évtizedes hagyománnyal bíró fradista, "szívtől az égig" karlendítést (mely nem azonos a náci karlendítéssel) is megtiltották, és azt javasolták, hogy a drukkerek egyszerre mindkét karjukat lengessék, nem lennénk meglepve, ha az új kódexben is találkoznánk hasonlókkal.

Megszabhatnák például, hogy melyik kézben kell fogni a kötelezően megvásárolandó üdítőt és hot-dogot, de kivetítőn jelezhetnék azt is, hogy mikor kell összeütni a szponzoros tapsrudakat. Esetleg a Fradi-indulót lehetne átkölteni úgy, hogy abba belefoglalják egy-két szponzor nevét, hiszen aki segíteni akarja a csapatot, biztosan nem idegenkedik az ilyesmitől. De inkább nem akarunk ötletet adni, úgyhogy ennek a cikknek most itt vége.