Állítólag véletlenül sikerült feljelentenie a szocialista polgármesternek a korrupciót leleplező momentumost

Állítólag véletlenül sikerült feljelentenie a szocialista polgármesternek a korrupciót leleplező momentumost

A Momentum kispesti képviselőjét, Paróczai Anikót a múlt héten rabosították egy feljelentés után - ő volt az, aki még februárban bejelentette, hogy megtalálta a kerületi vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak a spanyolországi villáját, amely nem szerepel a politikus vagyonnyilatkozatában. Paróczai a Borsnak arról beszélt, hogy

"Gajda Péter azt mondta nekem, hogy ez a feljelentés véletlen volt. Szerinte Kránitz Krisztián egészen véletlenül jelentett fel engem".

A véletlen feljelentés okairól ő sem tud biztosat.

"Nem tudok másra gondolni, minthogy ezzel is jelezni akarták, hogy álljak le."

Paróczait becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt jelentették fel. 

Ám ahogy azt a hvg.hu is megjegyzi, Kránitz már elismerte, hogy az ingatlan az övé, és azt mondta, azért nem szerepelt a 2019-es vagyonnyilatkozatában, mert annak a leadása után egy hónappal kapott csak értesítést arról, hogy bejegyezték a tulajdonjogát.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Jobbik budapesti elnöksége az átláthatóság és a korrupcióellenesség jegyében arra kérte Karácsony Gergelyt, fontolja meg az MSZP-s Gajda Péter kinevezését a Fővárosi Közgyűlés Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottságának élére.

Gajdát szocialista javaslatra tették meg bizottsági elnöknek, ugyanakkor a politikussal szemben korrupciós vádak merültek fel. Az LMP szintén tiltakozott, az ellenzéki párt Karácsony Gergelyt arra kérte, a választásokon ígért átláthatóságot és elszámoltathatóságot ebben az esetben is érvényesítse, a kinevezést pedig vonja vissza.

Szerintük Gajda Péter Kispesten akadályozza és ellehetetleníti az Antikorrupciós Tényfeltáró bizottság munkáját. A Momentum szintén azon az állásponton van, hogy a kispesti polgármester ellen felhozott vádak tisztázásáig ne ő legyen a bizottság elnöke.