Több százan, egész éjjel kutattak az olasz hídomlás túlélői után

A halálos áldozatok biztos száma eddig 38 fő.

Frissítés: Harmincnyolcra nőtt a genovai hídomlás áldozatainak száma - jelentette szerdán a Rai News24 olasz hírtelevízió. A  híradás szerint továbbra is tíz eltüntet tartanak nyilván a hatóságok. A kórházban ápolt 15 sérült közül kilencnek súlyos az állapota.

Korábban írtuk:

Olasz belügyminisztériumi források éjszaka közölték, hogy a halálos áldozatok biztos száma 31, ötöt közülük még nem tudtak azonosítani. Korábban a tűzoltók legkevesebb 35 halottról beszéltek. Tizenhat sérültet ápolnak, tizenketten súlyos állapotban vannak.

A Morandi híd állapotával kapcsolatban ellentmondásos információk kerültek a híradásokba. Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy már megépítésétől kezdve szerkezeti problémák voltak a híddal, rendszeresen ki kellett javítani rajta a repedéseket és az elmálló betont.

A híd fenntartója, az Autostrade (ASPI) cég szerint viszont a tragédia teljesen váratlanul következett be, semmi jel sem utalt arra, hogy a híd veszélyes, ráadásul folyamatosan ellenőrizték az állapotát, nem csak úgy, ahogy a törvény előírja.

A politikusok a tragédia felelőseinek megbüntetését követelik. Edoardo Rixi, az infrastruktúráért felelő miniszterhelyettes az ANSA olasz hírügynökség nyilatkozva azt mondta: szerinte az egész hidat el kell majd bontani, ami súlyos közlekedési problémát fog okozni.

Mint tegnap megírtuk, leszakadt az A10-es olaszországi autópálya ’60-as években épült hídjának egy 200 méteres szakasza. A hídelemeket tartó pillon megrogyott, majd az út a 40 méteres mélybe zuhant.