Nem kapott 3 milliós jutalmat a polgármester, elvetetné a képviselők havi 23 ezer forintját

Bosszúról lenne szó?

Miután Gönyű független polgármesterének, Major Gábornak áprilisban nem szavazták meg a hárommillió forintos, adóval 3,5 milliós jutalmát, a jobbikos dr. Nagy Gergely helyi képviselőtől megtudtuk, hogy most a testület tagjai járhatnak rosszul, méghozzá pont a polgármester előterjesztése miatt.

Hárommilliós polgármesteri jutalom ellen tiltakoznak ott, ahol az ivóvízre félmillió sem jutott

Az Alfahír úgy tudja, Gönyű független polgármesterének, Major Gábornak két sikertelen próbálkozás után harmadszor is megpróbálják megszavaztatni a képviselőtestülettel azt, hogy megkapja az idei évre tervezett 3 millió forintos jutalmát. Ezzel azonban vannak, akik korántsem értenek egyet: ilyen például dr. Nagy Gergely jobbikos önkormányzati képviselő is, aki úgy fogalmazott,

A településvezető ugyanis egy olyan előterjesztést készített a testület május 31-i ülésére, amivel hatályon kívül helyeztetné a képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendeletet, magyarán

elvenné a képviselőknek járó, havi kb. 23 ezer forintos tiszteletdíjat.

Ezt a tiszteletdíjat eddig a képviselők egy része fölvette, másik része felajánlotta valamelyik civil szervezet számára, erről szabadon dönthettek. Ha azonban megvalósul a polgármester terve, akkor ez a rendelkezési jog is elvész – mondta az Alfahírnek dr. Nagy Gergely, hozzátéve: ezzel a tiszteletdíj mellett az a minimális tisztelet is elvész, hogy a képviselő egyáltalán maga rendelkezhessen a tiszteletdíjáról.

„Olyan, mint a kommunizmusban: mi majd eldöntjük, hogy mire használjuk a nektek ki nem fizetett tiszteletdíjakat”

– fogalmazott.

Az előterjesztés szerint „a jogszabály hatályba lépésétől kezdődően az érintettek részére nem történik tiszteletdíj kifizetés. Ezen gyakorlat a kistelepülési önkormányzati szektorban megszokott, a képviselők és bizottsági tagok társadalmi megbízatás keretében, térítésmentesen látják el a jövőben feladataikat.”

Ugyanakkor a jobbikos képviselő más megvilágításba helyezi a lépést: szerinte hiába próbálják majd tagadni, de „a lóláb letagadhatatlanul kilóg: ezzel a szerény jövedelmű, nem velük szavazó képviselőknek okoznak anyagi hátrányt.” Tehát felmerül a gyanú, hogy esetleg bosszúról van szó, amiért a polgármester a tavalyi, 1,1 milliós jutalma után idén nem kapta meg a 3 millió forintos –egy szóbeli(!) megállapodás szerint nagyrészt civileknek továbbított- jutalmát.