"Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa" - hazudta a miniszterelnök

Orbán Viktor megígéri, hogy nincs több kilakoltatás, és már kopognak is a rendőrök.

Gulyás Balázs publicista közösségi oldalán osztott meg egy nagyon tanulságos videót a NER-ről, illetve annak szavahihető miniszterelnökéről, Orbán Viktorról.

A kormányfő - még az előző ciklusban - rögzítette, mivel meghosszabbították a kilakoltatási moratóriumot, ezért nincsenek Magyarországon kilakoltatások. "Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa" - hazudta a miniszterelnök.

Majd a következő másodpercekben az látható, amint épp kilakoltatnak egy beteg nőt a lakásából, rendőri segítséggel.

Egy mai anyagunkban - amiben azt mutattuk be, hogyan egyezett ki a bankokkal a kormányzat - már felidéztük, hogy a kilakoltatási moratóriumot a választások után oldotta fel a kormány, május 1-jén. Hivatalos parlamenti válasz van arról is, hogy azóta, pontosabban 2018 második negyedévében 1355 kilakoltatás történt. Szintén mai hír, hogy az Európai Unió bírósága úgy határozott, szabadon adhatják vagy vehetik az adósokkal szemben fennálló követeléseket a bankok anélkül, hogy ők ehhez hozzájárulnának, vagy lehetővé tennék számukra a tartozás visszavásárlását. Sőt, a banknak nem kell biztosítani azt sem, hogy az adós annyiért szálljon ki a hitelből, amennyiért a bank azt eladta.

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor - fotó: Béli Balázs / Alfahír)