Gyöngyösi: A pedofil bűnözőket és segítőiket nem mosdatni kell, hanem felelősségre vonni!

Gyöngyösi: A pedofil bűnözőket és segítőiket nem mosdatni kell, hanem felelősségre vonni!

A Jobbik vezetője arra reagált, hogy a pedofilbotrány kirobbanása és a lemondások óta a Megafon tíz és fél milliót égetett el a Fideszt mosdató hirdetéseire.

A kormányzati propaganda szócsöve, a Megafon a pedofilbotrány kirobbanása óta több mint 10 millió forintot költött hirdetésekre, hogy a fideszeseket mosdassa!

- reflektált közösségi oldalán Gyöngyösi Márton arra, hogy a kormányszócső propagandagyár mennyi pénzt szórt el Novák Katalin lemondása és a kegyelmi ügy fellángolása alatt a Facebookon.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője epésen azt is hozzátette: "nyilván eszükbe sem jutott volna ezt a pénzt esetleg gyermekvédelmi intézményeknek adni, mert akkor még valami hasznosat csináltak volna..."

A Jobbik-Konzervatívok szerint a pedofil bűnözőket és segítőiket nem mosdatni kell, hanem felelősségre vonni!

- húzta alá saját és pártja meggyőződését posztjában Gyöngyösi Márton.

Mint ahogy ismert, szerdán Gyöngyösi Márton nyílt levelet írt a kegyelemért lobbizó, lemondani nem kívánó Balog Zoltán református püspöknek, aki szerinte egy gyáva ember a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának ügyében való felelőssége miatt. Ezt ugyanis még a csendessé váló Orbán Viktor is elismerte.

A Fidesz pártfegyelme a közel 14 éves alkotmányos többségű kormányzásának alighanem legsúlyosabb botránya során sem tört meg. Magyar Péter ugyan kibeszélt a kánonból, de a kétharmad emberei szinte kivétel nélkül összezárnak a témában egy hete hallgatag Orbán Viktor körül.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton a Jobbik évadnyitóján. Béli Balázs/Alfahír)