Győrnek sincs szüksége „bevándorlótáborra”

Takács Krisztián felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy bezáratná a debreceni menekülttábort, mert szerinte ott nem menekültek, hanem bevándorlók vannak. A képviselő ezzel kapcsolatban arra figyelmeztet, hogy a Jobbik már korábban is zéró toleranciát hirdetett e téma kapcsán, és haladéktalan beavatkozást sürgetett. Álláspontunk szerint a túlzottan liberalizált bevándorlási rendszert szigorítására van szükség és vissza kell állítani a határőrséget - fogalmazott a nemzeti párt győri elnöke.

A Jobbik Győri Alapszervezetének álláspontja szerint a vámosszabadi táborban lakó, ám napközben Győrben grasszálók sem menekültek, hanem bevándorlók, ezért a tábor fenntartása a debrecenihez hasonlóan szükségtelen.

Felszólítjuk ezért a győri és a megyei fideszes vezetést, hogy tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Győrben és Vámosszabadin a jelenlegi kormány elhibázott döntésének nyomán kialakult helyzetet felszámolja - húzta alá Takács Krisztián, aki közleményében kiemelte azt is, hogy a kormány első lépése a tábor zárttá tétele, majd annak végeleges bezárása kell hogy legyen.