Az új stadion a Haladás eladósodásának egyik oka

Az új stadion a Haladás eladósodásának egyik oka

Itt írtunk róla, hogy a kiesőhelyen álló Szombathelyi Haladás adósságai miatt az NB1 után könnyen a megyei osztályban találhatja magát, ha egyáltalán sikerül befejezni az idei szezont. A játékosok bérük csak egy részét kapták meg márciusban, a legutóbbi fordulóban viszont így is kiütötték a Felcsútot 3-0-ra.

A Haladás többségi tulajdonosa Illés Béláék cége, most az egykori labdarúgó és Tóth Miklós ügyvezető a klubhonlapnak nyilatkozva elismerték, hogy mínuszban van a kassza és meg is magyarázták, hogy mi a gond. Tóth Miklós cáfolta a sajtóban megjelent többszázmilliós adósságról szóló cikkeket, az ügyvezető szerint 95 millió forint tartozásuk van.

  • szponzoráció: korábbi névadó szponzoruk, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. 2018-ban nem újította meg szerződésüket.
  • MLSZ: átalakult a fiatal és magyar labdarúgókra szóló ajánlás, éves szinten 200 millió forintos kiesés
  • előírás, hogy női csapatot is kell indítaniuk, ez Szombathelyen a Viktória FC, ami szintén komoly kiadásokkal jár
  • stadion: "Leírhatatlan az örömünk az új stadion megépülése kapcsán. Sajnos az önkormányzat az ezzel kapcsolatos kiadásainknak csak egy részét támogatja. Szombathely városa tavaly 75 millió forinttal támogatta a stadionbérlést és 50 millióval az üzemeltetési költséget. Ám ez nem volt elég a stadion fenntartási költségekre, így a futbalklubnak még megközelítőleg 100 millió kiadást jelentett a stadion" - mondta Tóth Miklós.