Karácsony Gergely: "A faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre"

Nyilvánosságra hoztak egy különös hangfelvételt.

Mint ismert, Karácsony Gergely még a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként ment el szombaton az MSZP programbemutató nagygyűlésére, azonban ott Molnár Gyula szocialista pártelnök már arról beszélt, hogy azt kéri a választmánytól, támogassák a baloldali mikropárt jelöltjének az ajánlatát a közös kormányfő-jelöltről.

Erre még aznap este létrejött, egy "KariGeri" fantázianevű blog oldal ("Karácsony Gergely, és ami mögötte van"), amelyen mindössze egyetlen egy bejegyzés van (tegnap 22:53-kor került ki).

Egy hangfelvétel Karácsony Gergelytől:

"Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0%ról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok."

Hogy ezzel kinek, mi volt a szándéka, arról nincsenek konkrét információk, de az biztos, hogy nem véletlen az időzítés. Ami azt feltételezi, hogy a baloldalon továbbra is megy a különböző érdekkörök közti harc.

Frissítés:

Természetesen kerestük Karácsony Gergelyt is, hogy mikor és hol készült a hangfelvétel.

A Párbeszédtől annyit tudtunk meg, hogy nekik is ugyanannyi információjuk van, mint amennyi a médiában megjelent, nem tudják, hogy ki rakta ki a felvételt.

Ezenkívül  Karácsony Gergely Facebook-posztjára hívták fel a figyelmünket:

"A stílusért persze elnézést kérek, de úgy tudtam, hogy a barátaimmal beszélgetek, őszintén. Sajnálom, hogy valaki visszaélt a bizalmammal. Pontosan tudom, hogy ki készítette a hangfelvételt, de nem fogom elmondani. Egyrészt mindegy is, másrészt meg úgysem tudom bizonyítani. De a véleményem megvan."

Ennél sokkal durvábban fogalmaz a Párbeszéd ifjúsági szervezete a kiszivárogtatással kapcsolatban: 

"Mégis mitől fél az Együtt, mitől fél a DK..??? Nem Orbán és a Fidesz az ellenfél?? Mitől lett Karácsony Gergely az ellenség?"

- szerintük ugyanis "minden gondolkodó ember számára egyértelmű", hogy a Karácsonyt cikkiző blogposztok mögött DK-s politikusok/pártalkalmazottak állnak.

Frissítés: A feljelentéseiről ismert Tényi István lapukat úgy tájékoztatta, hogy bejelentést tett ismeretlen elkövető ellen személyes adattal visszaélés vétség gyanúja miatt az V. Kerületi Ügyészségnél.