Tiltott helyen plakátolt a Fidesz-KDNP, elítélte őket a választási bizottság

Pénz nem jár Hatvannak, plakát viszont igen.

A jobbik önkormányzati képviselője, Rákócziné Lózs Csilla 2018. február 26-án jelentett be kifogást Heves megye 3. számú választási bizottságához amiatt, mert a helyben induló Szabó Zsolt fideszes államtitkár plakátjait egy nagy útszakasz mindkét oldalára végig rakták, látszólag jogellenesen.

A benyújtott kifogásnak a bizottság már másnap, február 27-én helyt adott, a Fidesz képviselete viszont március 2-án fellebbezett, amit a Nemzeti Választási Bizottság formai okokból március 6-án 9 igen és 0 nem szavazattal, érdemi vizsgálat nélkül elutasított.

Az OEVB ezzel megállapította, hogy a Fidesz-KDNP megsértette a rendelkezéseket, ugyanis a plakátok Hatvan olyan közterületén (Rákóczi útnak a Bajcsy-Zsilinszky út és a Mártírok tere közötti szakaszán) lettek kihelyezve, ahol

az önkormányzati rendelet alapján tilos lett volna lenniük.

„A jövőben arra kérem Szabó Zsoltot és csapatát, de különösen az Államtitkár Urat, hogy tartsák be a hatályos törvényeket és önkormányzati rendeleteket!” – fogalmazott a jobbikos képviselő Facebook-posztjában.

Szabó Zsolt államtitkár és Hatvan város viszályairól már több cikkben is írtunk: Szabó igencsak rossz viszonyt ápol az időközben a Fideszből is eltávolított Horváth Richárd polgármesterrel, ezzel párhuzamosan pedig Hatvan szinte minden uniós támogatást elvesztett, míg a környező települések milliárdokból fejlődhettek. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter nyilvánosan ítélte el Szabó Zsolt bosszúhadjáratnak tűnő magatartását, és kivizsgálást indított a támogatási pénzek ügyében. A botrányos körülmények miatt Szabó Zsolt jobbikos kihívója, Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke feljelentést tett. Úgy tűnik azonban, a város kivéreztetése nem akadálya annak, hogy Szabó Zsolt újra az emberek bizalmát kérje Hatvanban.