A hat távozó szocialista a végső kétségbeesésében egyik rossz választását egy másikra cserélte

A már menetrendszerű lemorzsolódás folyatódik: újabb hat politikus hagyja ott az MSZP-t.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje lapunknak reagált az atv.hu információjára; a portál úgy tudja, a távozó szocialisták szerint Horváth Imre kilépése megroppantotta a korábban erős újpesti MSZP-szervezetet, illetve az átlépőket az is zavarta, hogy az MSZP újabb se újabb miniszterelnök-jelölti keresései miatt erodálódik az ellenzéki együttműködés.

Mint ismert, az időközi választáson győztes Horváth Imre azután hagyta ott az MSZP-t, hogy kiderült, a szocialisták nem indítanák újra, helyette a DK-s Varjú László kapná meg az újpesti választókerületet.

Kiszivárgott levél: "haláltusáját vívja az MSZP"

A dokumentumban azt írják, az MSZP a haláltusáját vívja, amit a pártelnök nem tud megállítani.A párttagok szerint világosan látszik: az MSZP legutóbbi tisztújításánál nem a kormányváltás, hanem a konc megtartásának reménye volt a fő szempont.Úgy látják, olyanok akarnak felszínen maradni, akik civilként nem tudtak egzisztenciát teremteni.

Hegedűs Lorántné szerint a XX. század pártjainak politikusai a teljes politika megsemmisülés elől végső kétségbeesésükben egyik rossz választásukat cserélik a másikra. A legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője közölte, ha a hat szocialista valóban a kormányváltásban érdekelt, akkor a Jobbik számít az ő szavazataikra is 2018 áprilisában.

Ha viszont a pártcserének csak a politikai túlélés volt a célja, akkor Hegedűs Lorántné figyelmeztetése szerint még a vérátömlesztés sem elegendő ahhoz, hogy a XX. század pártjai a felszínen maradjanak.