Szabálytalanul gyűjtötték volna a Fidesz aláírásait, és még a polgármesternek állt feljebb

A polgármester bement, és szóvá is tette a postai dolgozóknak az ügyet.

Hétfőn, a támogatói aláírások gyűjtésének első napján a Heves megyei Heréd település postáján is gyűjteni akarták a Fidesz jelöltjének szóló aláírásokat, tudta meg az Alfahír. Úgy tudjuk, a gyűjtésben érintett aktivista a település fideszes polgármesterének, Kómár Józsefnek a menye volt.

Mivel a szabályok egyértelműen tiltják, hogy az ajánlásokat közintézményekben vagy engedély nélkül magánterületen folytassák, a Magyar Posta dolgozói megtagadták az aláírást.

Volt azonban egy szemtanúja is annak, hogy a fideszes aktivista mappával a kezében a postára igyekszik. Ez a szemtanú a helyszín közelében szintén –de szabályosan- aláírásokat gyűjtő egyik jobbikos aktivista volt. Ő az Alfahírnek azt mondta,

"Láttuk, hogy bemegy a polgármester menye a postára, és gyanús volt, mert mappa volt a kezében. Ezután megkérdeztem, hogy aláírásokat gyűjtött-e és elismerték, hogy igen, de elküldték, mert ott nem lehet gyűjteni."

Szerdán azonban a postán megjelent Kómár József polgármester is, hogy személyesen adja fel az önkormányzati leveleket, noha úgy tudjuk, ez eddig nem volt szokása. Ekkor nem hagyta ki a lehetőséget, hogy emelt hangon szóvá tegye az egyik postai dolgozónak, amiért a hétfői esetet a Facebookra is kitették.

“Írd ki azt is, hogy a polgármester hozta a levelet! Ha nem tudod, hogy miről van szó, akkor majd elmagyarázom.” – mondta a polgármester.

Orbán Gábor önkormányzati képviselő, a herédi Jobbik alapszervezetének elnöke közleményben ítélte el a történeket.

A Jobbik Herédi Alapszervezete elhatárolódik Kómár József polgármester elfogadhatatlan megnyilvánulásától. Magunk részéről a kampány során a törvényesség és a kulturált együttélés alapvető szabályainak betartásával kívánunk eljárni, és erre biztatunk másokat is.

Győzzön a Jobbik!

- írta Orbán Gábor elnök.

Az Alfahír megkereste postai dolgozókkal konfliktusba keveredő polgármestert is, de

Kómár József az Alfahírnek nem akart nyilatkozni.

Megtudtuk ugyanakkor, hogy a Jobbik kifogással élt az ügyben a hatvani jegyzőnél.

Szabó Zsolt, aki Heves megye 3. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s jelöltje, nemrég azzal került az országos hírekbe, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter nyíltan bírálta őt, amiért Hatvan város gyakorlatilag semmilyen uniós forrást nem kapott meg. Az ügy hátterében az állhat, hogy Szabónak megromlott a viszonya Hatvan ex-fideszes polgármesterével, Horváth Richárddal, akit közben el is távolítottak a Fideszből. Lázár János miniszter szerint Szabó Zsolt nagy hibát követett el, és a TOP-os pénzek felülvizsgálatát rendelte el.

Szabó Zsolt kihívója az egyéni mandátumért Sneider Tamás, a Jobbik és egyben az Országgyűlés alelnöke.