Három napja röhög az ország a metróvá varázsolt HÉV-en, hirtelen Tarlós is "közröhejnek" tartja

Három napja röhög az ország a metróvá varázsolt HÉV-en, hirtelen Tarlós is "közröhejnek" tartja

Miután az ország épeszű része napok óta gurulva röhög azon, hogy a szentendrei HÉV egy tollvonással metróvá lényegült át, megszólalt Tarlós István is. 

Száz metrót, ezeret! | Alfahír

A magyar csibészség és találékonyság nem ismer határokat: már túlárazott, szétlopott, uniós pénzből fizetett nagyberuházás sem kell ahhoz, hogy metrót építsünk. Kell néhány kellően gátlástalan és végtelen fantáziával megáldott politikus, egy papírlap és egy szépen fogó toll, s már kész is vagyunk.

A főpolgármester az Indexnek azt mondta: a fővárosnak nincs is joga átnevezni a HÉV-et, hiszen azt már átadták a MÁV-nak, így minden tulajdonosi jogkört az állami vasúttársaság gyakorol. Ám, Tarlós akkor sem tenne ilyet, ha lenne rá lehetősége. 

"Ez ellen tiltakozom, ez kezelhetetlen, ez így egy ostobaság"

Tarlós elismerte, hogy a fővárosi közgyűlés valóban határozatot hozott arról, hogy

"a H5-ös HÉV vonalat, tekintettel annak fontosságára, utasforgalmának nagyságára, 2019. szeptember elsejétől a főváros M5-ös metróvonalaként hivatkozza, és felkéri a BKK-t a szükséges módosítások átvezetésére."

Állítása szerint ezt a szintén fideszes Bús Balázs óbudai polgármester kérte, akinek kerületén húzódik a HÉV vonal jelentős része. Ám Tarlós így is úgy véli:

"ezt így használni, az közröhej."

Hozzátette: az elképzelés még Demszky Gábor főpolgármesteri regnálásának idejéből származik, akkor emlegették  az összekötött szentendrei és csepeli-ráckevei HÉV-et "5-ös metróként".

Kérdés, hogy, ha Tarlós István ennyire helyteleníti a HÉV átnevezését, miért csak az országos botrány kirobbanása után három nappal bukott ki az ötleten?

Miért nem beszélte le róla óbudai párttársát? Miért érvelt ellene a közgyűlésben? Miért nem tiltakozott a határozat elfogadása után?