Hiba a NER-ben? Végelszámolás alá került a "kormányjobbágy" Rákay Philip Balaton-felvidéki étterme

Hiba a NER-ben? Végelszámolás alá került a "kormányjobbágy" Rákay Philip Balaton-felvidéki étterme

Pedig két éve még a Pegasus-botrány egyik kulcsfigurája, Varga Judit volt igazságügyi miniszter is elment az ominózus étterembe ebédelni, hogy népszerűsítse. Hiába, mindenkit másképp sújt a válság...

Kicsit sem szokványos idehaza, hogy egy Orbán-kormánynak fontos ember vállalkozása befuccsoljon, most mégis ez történt. Végleg bezár ugyanis a Megafon által futtatott kormánypárti influenszer, producer hegymagasi étterme. A Balaton-felvidéki éttermet működtető, folyamatos veszteséget termelő cég végelszámolása megindult - számolt be az Mfor.

Miután a NER filmipari "atyaúristene" és felesége Hegymagas egyik jellegzetes épületét, a Tarányi-présházat (ami valójában egy barokk villa) megszerezte, felújították, majd éttermet nyitottak benne. A présház viszont már korábban bezárt, tavaly október óta 4 millió euróért árulják, ami akkori árfolyamon 1,63 milliárd forintot kóstált.

Ezúttal azonban az éttermet működtető társaság, a Tarányi Présház 1780 Kft. is végelszámolás alá került. Az épület egyébként közel 1 hektáros területen áll, a telek pedig kiemelt turisztikai övezetnek van nyilvánítva.

Mint az Mfor írja,

a Szent György-hegyi panorámás étterem sosem ment jól, végig veszteségesen működött.

Míg 2021-ben 77 milliós árbevétel mellett 10 milliós veszteséggel és 42 milliós kötelezettség-állománnyal zárták az évet, addig tavaly a 78,3 millió forintos forgalom újabb 13,3 millió forintos bukást eredményezett, így a kötelezettségek közel 50 millióra forintra híztak - derül ki a cikkből.

2020 nyarán az étteremben Varga Judit is megfordult, amiről Facebook oldalán posztolt is, így hírverést generálva Rákay éttermének - kevés sikerrel.

Mint arról beszámoltunk, a fideszes vállalkozó persze azért így sem panaszkodhat: tavaly 1 milliárd 300 millió forintnyi profitra tett szert az egyik fő cége, a Norton Consulting Zrt.

(Címlapkép: Rákay Philip producer a Most vagy soha! című magyar történelmi film Fóton felépült új, a reformkori Pestet felidéző díszletváros bejárásán 2022. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt)