Rekordösszegű, 1,3 milliárdos profitot ért el tavaly Rákay Philip cége

Rekordösszegű, 1,3 milliárdos profitot ért el tavaly Rákay Philip cége

1 milliárd 300 millió forintnyi profitra tett szert a NER filmipari "atyaúristenének" fő cége, a Norton Consulting Zrt.

– írta meg az mfor.hu. Rákay Philip azonban nem vett ki osztalékot a cégből.

A lap azt írja: a Megafon által futtatott kormánypárti influenszer, producer cégének 2022-es éves beszámolója szerint bár a „fő profiljában” nem villantott kiemelkedőt (625,3 milliós nettó árbevétele megfelel az előző négy év átlagának), ugyanakkor 2,5 milliárdnyi egyéb bevételei, illetve 1,7 milliárd forintra rúgó egyéb ráfordításai révén mégis csaknem 1,3 milliárdos profitra tett szert.

Az Mfor szerint a profitra ingatlanügyletekből tehetett szert, de azt egyelőre nehéz rekonstruálni, pontosan hogyan.

A Norton Consulting Zrt. tavaly nyár elején megalapított két céget, a Reg1 Kft.-t, majd a Reg1 Zrt.-t. Előbbibe apportként bevitt egy 2018-ban 198 millió forintért megvásárolt ingatlant, egy csecsemőotthon épületét, ami 2022 májusában már körülbelül 630 millió forintot ért.

Mint ismert, a fideszes vállalkozó tavaly Rácalmáson vásárol be: a Norton Consulting tavaly júliusban vásárolt meg a Fejér vármegyei település mellett, közvetlenül a Hankook gumigyár szomszédságában egy 42 hektáros földterületet. A terület nagysága miatt egyes ellenzéki politikusok azt gyanították, az egykori műsorvezető akkugyárat szeretne itt létesíteni.

(Címlapkép: Rákay Philip producer a Most vagy soha! című magyar történelmi film Fóton felépült új, a reformkori Pestet felidéző díszletváros bejárásán 2022. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt)