Hillary a huszadik század jelöltje, Trumpnak a kisembereket kell képviselnie

A UKIP volt vezetője a Breitbartnak adott rádióinterjúban a következőképp nyilatkozott a demokrata elnökjelöltről:

"Hillary Clinton egy huszadik századi jelölt, aki lejárt szavatosságú huszadik századi eszmék talaján áll, melyek megbuktak."

Farage szerint azok szavaznak Clintonra, akik azt akarják, hogy a dolgok ugyanolyanok maradjanak, és Washingtonban továbbra is a nagytőke és a karvaly politika diktáljon.

"Ha viszont változást akartok, akkor Trumpra kell szavaznotok"

- üzente a választóknak az euszkeptikus politikus.

Majd így folytatta:

"Épp elég ember van elégedetlen azzal, hogy milyen irányba tart Amerika, hogy egyre nő a szegények és a gazdagok közötti szakadék, illetve egyre többen aggódnak a biztonságuk és a terrorizmus miatt."

Szerinte épp ezért fog győzni Trump, akinek a kellő lendülete és most már a megfelelő kampánystábja is megvan ahhoz, hogy elnök lehessen.

Farage szerint a republikánus elnökjelölt képes volt lazább végéről megfogni a kampányt, és egy eddigieknél könnyedebb hangvételű énjét tudta mutatni.

"Ez az egyik oka, hogy Trump képes volt megfordítani az állást"

- mondta el a politikus, aki szerint Trumpnak a mia elnökjelölti tévévitában nem szabad lesüllyednie Clinton szintjére, figyelmen kívül kell hagyni a demokrata jelölt vádaskodásait és továbbra is pozitív képet kell mutatnia.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy szerinte miként tudna nyerni a milliárdos üzletember, így reagált:

"Ha választást akar nyerni, Mr. Trump, akkor az ön dolga, hogy a kisembereket képviselje, (...) akik nem a multikat szolgálják ki, akik nem gazdagok, a törvénytisztelő állampolgárokat, akik fizetik az adókat és nevelik a gyermekeiket."

Farage: Ezért nevezheti magát "Mr. Brexit"-nek Trump

A UKIP volt vezetője a clevelandi republikánus konvención szerzett tapasztalatairól számolt be az amerikai lap hasábjain, és kijelentette:"bámulatba ejtették a (résztvevők) reakciói"."Küldött, küldött után akart velem kezet rázni, hogy gratuláljanak Nagy-Britannia nemzeti demokráciájának visszaállításához"- írja Farage.Hozzátette, a reakciók azonban nem csak a politikusok részéről voltak ennyire intenzívek: