Szicílián rekedt Hodász András atya, de jól érzi magát

A Cataniába tartó járat ugyanis a vihar miatt Palermóban szállt le.

Törölték a Wizz Airnek a szicíliai Cataniából Budapestre induló járatát az éjjel, a repülőtársaság mentesítő járatot sem indít, a hazajutást az utasoknak maguknak kell megoldaniuk – tette közzé Facebook-oldalán az ország talán leginkább interaktív papja, Hodász András atya. „A hangulat viszont király!” – teszi hozzá optimizmussal (és egy mosolygós szelfivel) a fiatal lelkipásztor.

A Wizz Air weboldalán az olvasható, hogy az eredetileg csütörtök este 22:30-ra kiírt W6 2354 számú járat új indulási időpontja péntek hajnali 1:05, András atya azonban fél 2-kor posztolt a közösségi oldalra.

A Wizz Air kommunikációs osztálya lapunk megkeresésére délelőtt reagált:

„Október 18-án a Wizz Air 2353 számú Budapest–Catania járata a rendkívül viharos idő miatt Palermóban szállt le. Ennek következtében a légitársaság törölni kényszerült a következő Catania–Budapest járatát.

Az utasokat a vonatkozó jogszabályoknak és a Wizz Air szabályzatának megfelelően segítjük, értesítjük a változásról, részükre szállást és étkezési jegyeket, valamint a lehető legkorábbi következő járatra ingyenes átfoglalást – a szabad helyek számától függően – biztosítunk.

A viteldíj teljes visszatérítését igénylő utasoktól azt kérjük, hogy a wizzair.com oldalon nyújtsák be igényüket. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az utasok megkapják a szükséges információkat és szükséges segítséget.

Bár az időjárási körülmények rajtunk kívül állnak, a Wizz Air minden érintett utas elnézését kéri az okozott kényelmetlenségért. Utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága a legfontosabb számunkra.”