Homonnay Gergely még élt, amikor rátaláltak a klub tulajdonosai

Homonnay Gergely még élt, amikor rátaláltak a klub tulajdonosai

Ahogy arról az Alfahíren beszámoltunk, szombaton Rómában elhunyt Homonnay Gergely író és közéleti aktivista, halála körülményeivel kapcsolatban most újabb részleteket közölt a la Repubblica olasz lap.

A lap szerint Homonnay szombat reggel ötkor érkezett meg a Bananon nevű klubba, majd az újévi koccintást követően ment le a törökfürdőbe. A klub tulajdonosai délben hívták a mentőket, ekkor a magyar író még élt, de már nehezen lélegzett. A kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni, Homonnay Gergely negyed kettő után nem sokkal elhunyt.

Homonnay holttestét a Tor Vergata klinikára szállították, ahol azt vizsgálják, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e a halálát. A lap úgy tudja, az író szekrényében egyelőre beazonosítatlan port és folyadékot is találtak, amely szabad szemmel sem a kokainra, sem a heroinra nem hasonlít.

A rendőrség azonban nemcsak a túladagolás kérdésében nyomoz az Il Messaggero értesülései szerint, hanem a telefonhívásai és üzenetei átvizsgálásával azt is ki akarják deríteni az olasz hatóságok, hogy kivel töltötte az utolsó óráit a magyar férfi.