Megkéseltek egy orvost a Honvédkórházban

Megkéseltek egy orvost a Honvédkórházban

Csütörtök este egy zavart beteg kést ragadott és szívtájékon szúrt egy orvost a budapesti Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén – értesült lapunk, mellyel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a rendőrségnek és a Honvédelmi Minisztériumnak is.

A rendőrség később közleményt adott ki a police.hu oldalon, melyben azt írták, a helyszínen elfogtak egy férfit, aki csütörtök éjjel egy kórházban életveszélyesen megsebesítette kezelőorvosát.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy beteg késsel szúrta meg az őt ellátó ügyeletes orvost 2022. június 2-án 23 óra 20 perc körül Budapesten, egy VI. kerületi kórházban. A rendőrség nem nevesítette meg az intézményt, ugyanakkor tudomásunk szerint a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyéről van szó.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei a helyszínen elfogták az 54 éves G. Imrét.

A 39 éves orvos a szúrás következtében életveszélyesen megsérült – írták a közleményben.

Kórházi forrásainktól úgy értesültünk, a támadó szívtájékon, mellkason szúrta meg az orvost, de erről egyelőre megerősítést nem kaptunk.

A bűncselekmény körülményeit a BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés kísérlet gyanúja miatt elrendelt eljárás keretében vizsgálja; G. Imrét a rendőrök jelenleg kórházban őrzik.​

Tavaly márciusban egy tudathasadásos 38 éves kínai szakácsnak borult el az elméje, majd harmincszor szúrt fejbe sebészollóval egy lélegeztetőgépen lévő tanárnőt a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán. Az áldozat belehalt sérüléseibe.