Fia uniós támogatásból épülő borházába szervez nemzetközi delegációt a fideszes képviselő

Ilyen családtámogatási intézkedés csak a fideszeseknek jár.

Miközben a kormánypárti politikusok úgy brüsszeleznek, mintha nem lenne holnap, a fideszesek, családtagjaik és barátaik ugyanilyen elánnal szívják fel az uniós pénzeket. Hörcsik Richárd esete jól mutatja, mennyire veszik komolyan a többmilliárdos EU-ellenes kampányt a Soros György pénzén alapított párton belül.

Egyelőre építés alatt áll a sárospataki Tokaj Portius fantázianevű borház, amelyre 160 millió forint támogatást kapott Hörcsik Richárd azonos nevű, egyéni vállalkozóként dolgozó fia. A Zsúrpubi most azt írja: március végén már illusztris társaságot fogadhatnak az épületben, amelynek az üzemeltetője eddig évi egymilliós bevételt tudott felmutatni.

Apa-fia nap fideszes módra

Ezúttal Magyarország vezeti a Közép-Európai Kezdeményezés kulturális bizottságát, a delegáció élén Hörcsik Richárd fideszes képviselő áll. Az Alfahír birtokába jutott tervezet alapján a három napos program keretében vacsora és borkóstoló vár a meghívottakra a Tokaj Portiusban, a kormánypárti politikus fiánál.

Azt a 444.hu szúrta ki, hogy Hörcsik saját bevallása szerint is besegít fia vállalkozásában. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerül a fideszes VIP-családtámogatás az adófizetőknek. A képviselőnek nagy valószínűséggel semmi baja nincs Brüsszellel, hiszen korábban unokaöccse is uniós pénzből építtetett "vendégházat", ahol azonban turisták helyett a képviselővel és rokonságával találkoztak rendszeresen a szomszédok.

A Közép-Európai Kezdeményezés

A KEK regionális együttműködési tömörülés, amely olasz kezdeményezésre 1989. november 11-én Budapesten Ausztria, Jugoszlávia, Magyarország, Olaszország részvételével jött létre. A fő céljának a regionális együttműködés és az európai integráció elősegítését, valamint az EU-n kívüli tagállamok uniós csatlakozási folyamatának támogatását tekinti.

Borítókép: facebook.com