Hülye kérdésre még hülyébb tüntetések

Beindult a tüntetésgyár: élőlánc Gyurcsánnyal, beintés Bokros Lajossal, séta fehér szalaggal és sejtszintű elmélkedés TGM-el.

Baloldali és liberális olvasóinknak ajánljuk szeretettel következő cikkünket, amelyben összegyűjtöttük a következő hetek baloldali tüntetéseit, rendezvényeit. Annyi már biztos: igazi nagyüzem lesz e fronton is a következő hetekben. Járjon át minket az Európa-szellem, a modern, nyitott, toleráns Magyarország, legyünk mi az élő lelkiismeret, mondjunk együtt nemet az igenre, vagy az igenre nemet, mutassuk meg a despotának és mamelukjainak (és persze a tomboló szélsőjobbnak, ne felejtsük ki őket), hazánk Európában akar maradni, eddig is ne tovább, no pasarán, stb.

Élőlánccal egy jobb Magyarországért

"Üzenjük együtt, hogy Orbánnal szemben, mi Európában akarunk maradni! Gyere velünk, várunk október 1-jén, 16:00 órakor a Kossuth téren"

- szólít fel minden demokratát a DK, amelynek kisnyugdíjasokkal megerősített rohamcsapatai élőláncolnak egy szabad és nyitott piacgazdaságért Gréczy Zsoltostul, Vágó Istvánostul, Gyurcsány Ferencestül, de már Kerék-Bárczy Szabolcs nélkül, mivel a párt Dávid Ibolya-i értelemben vett konzervatív ága elhagyta a pártot, hogy hidakat építsen, bár valószínűleg még ő sem tudja honnan és hova.

DK

Aki tehát szeretne egy láncszemnek állni és kézen fogva ácsorogni a láncokhoz valamiért nagyon ragaszkodó Gyurcsány Ferenccel, meg nem alkudva, meg nem hátrálva egy európai jövő reményében, annak október 1-jén a Parlament körül a helye. A rendezvény külön erőssége, hogy remélhetőleg finom sütit is sütnek a korábbi miniszterelnök lelkes csapatai, egy-egy jó rétes le is pottyanhat, persze csak ha megfelelő módon értünk egyet a demokratákkal.

Középső ujjal az elfogadásért, toleranciáért

Magyarország itthon világhírű közgazdásza, A Pénzügyminiszter gyújtóhangú beszédben tüzeli fel a Modern Magyarországért Mozgalom félkatonai alakulatait szeptember 25-én. A "Hülye kérdésre hülye válasz" elnevezésű kampány és ugyanolyan nevű tömegrendezvény személyes kedvencünk, Bokrosék ugyanis már annyira dühösek, mérgesek, morcosak "a menekültekkel szembeni gyűlöletet szító" kormányzatra, hogy ők már egy leheletnyi káromkodást is megengednek maguknak, természetesen európai keretek között maradva. Ez, illetve a középső ujj látványos beintése miatt előfordulhat, hogy a MOMA a DK élőláncát is lenyomja a performanszok frontján (vélhetően Bokros úr harcias felszólítására a tüntetők egy emberként intenek majd be a kormánynak), nagy lépést téve ezzel a baloldali, demokratikus pártok közötti a vezető szerepért vívott hatalmas téttel bíró éles versenyben.
 
MOMA
 
Aki tehát szeret beinteni, hozza el magával kedvenc haragosát szeptember 25-én, hogy együtt küldjék el a francba a kormányt és egymást egy jobb, toleránsabb Magyarország jegyében. Saját, titkos reményeim szerint Bokros Lajos maga is csatlakozik a középső ujjas mutogatáshoz, média- és politikatörténeti és annál mókásabb pillanatokat szerezve ezzel.

Zenés séta a gyűlölet ellen

Magam is nagy barátja vagyok az atletikának, sőt, néha gitárral a kezemben is éneklek környezetem legnagyobb bánatára, így jó szívvel ajánlom minden sportos, zenés olvasónknak a következő eseményt. A Civil Ellenzéki Kerekasztal láthatóan komolyan veszi hazánk európai oldalának bemutatását: egy héttel a Bokros Lajossal közös mutogatás után ezúttal lábnapot tartanak: zenélnek és sétálnak a Városligetben, vélhetően a visszafogottabb tüntetők igényeinek kielégítésére.
"Szeress, ne háborúzz! Zenés Városligeti séta a gyűlölet ellen!" - kicsit módosítva John Lennon mondását zenés sétára hívunk! Várjuk zenészek csatlakozását, jelentkezését!
- írják, szerényen megjegyeznénk, hogy Bródy János, biztosan szívesen jönne, aki eljátszhatná a Sárga Rózsát, a Lesz még Magyarország köztársaságot és persze a Ne vágj ki minden fát, ha már Liget, ugye.
"Az egész bevándorlási kvóta elleni népszavazás egy átverés! Gyűlöletkeltés, és értelmetlenül aljas! Nincs is ilyen intézkedése az Uniónak, az egész a diktatúra kampánya a demokrácia ellen! Ne menj el szavazni, helyette gyere ki a Városligetbe sétálni!
- olvasható a szervező a CEKA eseményének leírásában.

Természetesen nincs baloldali tüntetés random jelzés nélkül, ezúttal egy fehér szalag fogja jelképezni, hogy aki kisétál és zenét hallgat, az kifejezi, hogy nem kér a gyűlöletből és "akkor is az Unióban maradok" - mint írják. Az esemény erőssége a kellemes városligeti környezet, a pihenés és a családbarát hangulat, a John Lennon idézet miatt pedig talán kis huncutkodás is kijöhet az egészből. Aki tehát október 2-án inkább sétálna, annak itt a helye.

Október 23-án Orbán Viktor lemond(atása)!

Nem is kell szaporítani a szót, közcímünk mindent elárul, Orbán napjai meg vannak számolva, számlálva. A ketyegő órán nem más (ki más), mint a Civil Ellenzéki Kerekasztal tartja súlyos kezét. Az egyelőre meglehetősen hiányos leírás szerint aznap Országos örömünnep lesz, ebben mi nem is kételkedünk, ahogy abban sem, hogy Orbán nyilván nagyon szomorú lesz. Aki tehát meg akarja nézni Orbán Viktor lemond(atás)-át, annak a Parlamentben a helye, a Kerekasztal ugyanis oda szervezte meg az eseményt, így ne felejtsen el jó előre belépőt szerezni az épületbe. A rendezvény külön erőssége, hogy ennek keretében megcsodálhatja a Parlament belsejét is, a közelgő baloldali hatalomátvétel után kikerülő Szent Koronát, a büfében pedig finom a kávé, csak kicsit drága.
 
tuntetés

Demokratikus sejtek tréningje, és a megfelelő ideológiai válaszok az eljövendő illegalitás jegyében

Végezetül az ideológiailag képzettebbek számára ajánlunk egy vélhetően felhőtlen szórakozást nyújtó rendezvényt. Aki nem szereti az akár több száz főt is megmozgató tömegmegmozdulásokat, annak a Balpárt rendezvénye az ideális, ahol egy jó kávé, vagy sör mellett összegyűlő demokraták vitatják meg, vajon "milyen válaszokat kell és lehet adni a menekültválságra a baloldalnak" - kérdését.

Aki kíváncsi arra, hogyan és miként kell viszonyulnia egy baloldalinak a kötelező kvótákhoz és az "új vasfüggönyökhöz" (sic), annak szeptember 24-én 14 órakor a BK41 - Köztérben a helye a Bérkocsis utcában. Lángoló vitára azért ne számítsanak a kedves baloldali olvasók, annál inkább egy tömény ideológiai tréningre. Beszél majd Berta Tibor, a Balpárt elnöke, vitaindítót tart Tamás Gáspár Miklós és Melegh Attila, a Balpárt álláspontját pedig Kalmár Szilárd ismerteti majd. A rendezvény nagy erőssége, hogy nincs esőnap, és meghitt lesz a hangulat, lévén cikkünk megírásáig összesen hét demokrata ígérte biztosra jelenlétét, 98 pedig érdeklődött utána. Összefoglalva tehát ha ön szeret tüntetni, akkor számos program közül válogathat. Mindenki megtalálhatja a számára ideális kormánybuktatást, legyen az élőlánc, lelkesítő mutogatás, esetleg zenés-sétás tiltakozás, vagy épp sejtszintű elmélkedés a jövőről, szigorúan illegalitásban.