Íme, egy hasznos eszköz a várandósoknak autózáshoz (x)

Íme, egy hasznos eszköz a várandósoknak autózáshoz (x)

A nagy pocakkal bizony nehéz autót vezetni. A biztonság nagyon fontos, ezért az öv használata elengedhetetlen, ugyanakkor sokszor kényelmetlen is, ami feszélyezheti a kismamákat. Ha elterelődik a figyelem, akkor pedig könnyen megtörténhet a baj.

Egy nagyobb fékezés is veszélyes lehet, mert ilyenkor nagy nyomás helyeződik a pocakra az öv használatával. E dolgok elkerülése miatt is érdemes beszerezni a Baby Lion webáruház övterelői közül egyet! Mutatjuk, hogyan kell használni!

Mi az az övterelő, és mire jó?

Az övterelő egy olyan autós kiegészítő, amellyel a 3 pontos biztonsági övet elirányíthatjuk a pocakról, így az nem fog megnyomódni fékezéskor sem. Mindenképp fontos leszögezni, hogy a kocsikban az öv használata kötelező, életet menthet, így semmiképp se próbáljuk meg úgy megszüntetni a kellemetlenségeket, hogy nem kapcsoljuk be.

Szerezzünk be inkább egy olyan terméket, mint a Banna övterelő, amely komfort és kompakt változatban is kapható a Baby Lion baba-mama webáruházban. Mindkettőnek megvannak az előnyei.

A komfort változat

Ez is egy olyan eszköz, amelyet az autóülésre kell feltenni, hátul pedig a csatokkal rögzíteni. Mivel állítható a rögzítőpánt hossza, mindenkinek kényelmes lesz a használata. Teljesen mindegy az is, milyen járműben kerül felhelyezésre a kiegészítő, az összes autótípushoz ideális.

Amikor ezzel megvagyunk, akkor ráülünk a kialakított párnára, és a szokásos módon bekapcsoljuk az övet. A terelő alsó szárát rögzítjük a két comb között: ehhez patentek és tépőzár is a rendelkezésre áll. A medence felé húzódik így az öv, a pocak alá kerül.

Indulás előtt ellenőrizzük a hagyományos módon a dolgokat, minden rendben van-e – pl. tükrök, ülés és a kormány távolsága, stb. –, majd indulhatunk. Az övterelő nyújtani fog egyfajta plusz biztonságot is, hiszen a baba és a mama is védve van általa.

Miben különbözik a kompakt változat?

A fent említett webáruházban kapható kompakt változata is az övterelőnek. Ez főleg azoknak hasznos, akik nem mindig ugyanazt a kocsit vezetik. A kompakt Banna övterelő ugyanis összehajtható, egy kis táskában is elfér, magunkkal vihetjük bárhová.

Jobb felkészülni minden eshetőségre, és magunknál tartani egyet a várandósság idején. A diszkrét tervezésre is ügyelt a gyártó. A kiegészítő nem is kerül sokba, így a pénztárcánknak nem lesz megterhelő ez a tétel.

Mit érdemes még tudni az övterelőkről?

A modellek olyan anyagból készültek, amelyek kényelmes használatot biztosítanak. A legfőbb cél, hogy a kismamákat óvják, de emellett a dizájn és az anyaghasználat is fontos szempont volt a gyártás során.

Az övterelőket minden ülésre feltehetjük, a hasunk alatt végigfutó öv komfortosabbá teszi az utazást is. Egy hosszabb útra indulva mindenképp célszerű felrakni, mert így sok kellemetlenséget elkerülhetünk.

Minőségüket is bevizsgálták, és megfelelőnek találták. Az ÉMI-TÜV SÜD Kft. KERMI osztálya alkalmasnak ítélte a Banna övterelőket arra, hogy a mindennapos autózás során a várandós anyukák használatba vegyék őket. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel!