A 444 szerint kitették az Index főszerkesztőjét a lap igazgatóságából

A 444 szerint kitették az Index főszerkesztőjét a lap igazgatóságából

A 444.hu úgy értesült, hogy "belső információk kiszivárogtatása miatt" kiteszik Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét, a lap igazgatóságából. 

A portál szerint a hétfő délelőtt folyamán rendkívüli állománygyűlést tartottak az Index.hu óbudai szerkesztőségében. A céget tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László itt tájékoztatta az újságírókat az elmúlt napok eseményei nyomán kialakult helyzetről. Rajta kívül még Pusztay András vezérigazgató volt jelen. 

Bodolai László az ülésen bejelentette, hogy Dull Szabolcs igazgatósági tagságát megszünteti, mert

„belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé”.

A 444 szerint azonban a főszerkesztői posztról azonban nem mentette fel. Pusztay András vezérigazgató azt mondta, olyan igazgatósági határozat született a múlt héten, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani, de egyelőre az nem derült ki, hogy emiatt távozik-e.

A szerkesztőségi ülésre azon okból került sor, hogy az index munkatársai egységesen tiltakoztak azon javaslat ellen, amely szerint átalakítanák a lap működését. Az állítólagos terv szerint külső cégekbe szervezné ki a rovatokat. Vasárnap este át is állították az Index függetlenségét jelző mutatót, tudatva, hogy a szerkesztőség függetlensége "veszélybe került." 

A javaslatot, mint kiderült Gerényi Gábor vitte be az igazgatóság elé, az Index pénzügyeit a háttérből irányító Vaszily Miklós javaslatára. Gerényi Gábor jelenleg az azonnali.hu társtulajdonosa, aki részt vett az Index alapításának folyamatában, de nyolc éve nincs köze a laphoz.

A rendkívüli állománygyűlésen a 444 szerint Bodolai csillapítani próbálta a feszültségeket, és közölte, hogy Gerényi tervét nem tárgyalja végül az igazgatóság, és a továbbiakban már nem vesz részt tanácsadóként az igazgatóság ülésein. Bodolai még a szerkesztőségi gyűlés előtt elmondta, hogy már a csütörtöki igazgatósági ülés után, pénteken beszélt arról Gerényivel, hogy jelenléte feszültséget szül, ezért megszüntetik vele az együttműködést.