Orbán világában aki mást gondol, mint a kormányzati propaganda, az nemcsak bűnös, hanem egyenesen likvidálandó

Orbán világában aki mást gondol, mint a kormányzati propaganda, az nemcsak bűnös, hanem egyenesen likvidálandó

Jakab Péter a Jobbik elnöke Heves megyében és szűkebb hazájában, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében folytatta országjáró körútját.

Az volt a kérés, hogy az ellenzék fogjon végre össze! Ezt a feladatot elvégeztük és a Jobbik csatlakozásával 250 ezer új szavazója lett az összefogásnak, ami azt jelenti, ha ma lennének a választások, akkor az ellenzéki összefogás paraszthajszállal ugyan, de nyerne

- jelentette ki Jakab Péter Gyöngyösön.

A reggel 9 órára meghirdetett rendezvényen a korai időpontban is sokan voltak kíváncsiak Jakab Péterre és Dudás Róbertre, a Jobbik országgyűlési képviselőjére. Jakab Péter szerint egyre többen fejezik ki elégedetlenségüket a kormányzat, a Fidesz, valamint Orbán Viktor hatalmi arroganciájával szemben.

Azt mondta a miniszterelnök, hogy még 20 évig ott akar ülni a parlamentben. A 20 évvel egyetértek és az üléssel is, de Szegeden a csillagban

- közölte a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Dudás Róbert pedig arról beszélt, hogy jelentős ellentét van a kormányzati politika és a valóság között.

Azt mondta az egyik fideszes képviselő, hogy felszámolták a szegénységet. Budapest belvárosában talán, de itt Gyöngyösön és a térségben biztosan nem. A minimálbérből nem lehet megélni. A közmunkából - ami sok esetben az egyetlen munkalehetőség és ennek összege 2008 óta változatlan - nem lehet megélni, nem lehet eltartani a családokat és amikor azt mondják kormányzati szinten, hogy 400 ezer forint az átlagkereset, hát én azt javaslom nekik, hogy ezt azért vidéken ne nagyon hangoztassák

- közölte Dudás Róbert jobbikos képviselő.

Jakab Péter ezután Sátoraljaújhelyen ismertette a Jobbik és az ellenzék elképzeléseit Erdei Sándor Zsolt civil jelölttel.

Együtt szeretnénk tenni ezért a térségért, hiszen nekem ez nagy szerelmem. Ide jártam középiskolába is, életem legboldogabb időszakát itt töltöttem és ide költöztem vissza. Önök között járva, pontosan tudom, hogy milyen problémákkal kell napi szinten megküzdenie az itt élőknek

- mondta Erdei Sándor Zsolt, a Jobbik által is támogatott országgyűlési képviselő-jelölt Sátoraljaújhelyen, a Jobbik utca fórumán.

A civilek támogatását is élvező „Rokker Zsolti” arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt 11 év kétharmados fideszes kormányzása ellenére még mindig olyan gondok sújtják a térséget, amelyek továbbra is megoldatlanok.

Elfogadhatatlanul alacsonyak a bérek. Azt mondják van munka, de milyen áron? Elmennek szalag mellé dolgozni aprópénzért. A közmunka évek óta mindössze 55 ezer forint körül van és sok esetben nincs is más munkalehetőség. Ezen változtatni kell, hiszen ez a térség lassan elnéptelenedik

- tette hozzá Erdei Sándor Zsolt, aki jelezte 10 éve még 23 ezren laktak a Sátoraljaújhelyen és most 10 ezerrel kevesebben vannak, akik pedig elvándoroltak nem nagyon jönnek vissza, mert a Dunántúlon, vagy éppen nyugaton megtalálták a számításukat.

Az a célunk, hogy jobb élet legyen végre ebben a térségben, ezért arra kérem önöket, támogassanak engem és Jakab Péter miniszterelnök-jelöltet a szeptember 18-26 között zajló előválasztáson

- hangsúlyozta Erdei Sándor Zsolt.

A két jelölt ezután a közeli Sárospatakon folytatta a kampányt, ahol nagy a számú érdeklődő aláírásával is egyértelművé tette, hogy változást akarnak a megyében.

Kazincbarcikán este 6 órára mintegy 150-en várták Jakab Pétert és Üveges Gábort, Hernádszentandrás polgármesterét, a Jobbik által is támogatott országgyűlési képviselőjelöltet.

Hazai pályán vagyok. Itt nem elég egy sima X, győzni kell!

Ezzel kezdte Jakab Péter a kazincbarcikai fórumot. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, ahhoz, hogy leváltsák a Fidesz kormányt az egyik legfontosabb lépés az előválasztás lesz.

A Fidesznek sok bűne van, de a legnagyobb bűne, hogy elárulta a rendszerváltást

- jelentette ki Üveges Gábor.

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje kitért a térségben elmaradt fejlesztésekre és beruházásokra is, amelyek még ott sem valósultak meg, ahol a Fidesz által támogatott település vezetők irányítanak. Mint hangsúlyozta, ennél rosszabb helyzetben azok a települések vannak ahol nem kormánypárti polgármesterek próbálják valahogyan felszínen tartani az általuk vezetett falvakat, városokat.

Olyan világot épített fel az Orbán rendszer mostanra, hogy aki csak egy kicsit is mást gondol mint a kormányzati propaganda, az nemcsak bűnös, hanem egyenesen likvidálandó. Annak nem jár forrás, azt ki kell rúgni a munkahelyéről, azt vegzálják, mindenkinek utána néznek, a lájkolásaikat megnézik és még hosszan tudnám sorolni, hogy milyen szinten avatkoznak bele az életébe. Ez a világ nem kell! Ez csődöt mondott

- jelentette ki Üveges Gábor.

A kazincbarcikai fórum végén Jakab Péter és Üveges Gábor arra kérte a megjelenteket, hogy aláírásaikkal támogassák jelöltségüket, szeptember 18-26 között vegyenek részt az előválasztáson és jövő tavasszal, szavazataikkal támogassák a parlamenti ellenzéket a 2022-es országgyűlési választáson.