Jakab Péter: Orbán nem szolidáris a magyarokkal, a milliárdos nemzeti konzultáció megelőzi a kisembereket

Jakab Péter: Orbán nem szolidáris a magyarokkal, a milliárdos nemzeti konzultáció megelőzi a kisembereket

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor mai rádióinterjújára, és elsősorban azt emelte ki, hogy úgy tűnik, akkor ennyi volt idén a válságkezelés. Legalábbis szerinte ez derült ki Orbán mai interjújából. 

"Persze a 25 év alattiak kapnak adómentességet. Majd jövőre, a választások előtt. A kiskeresetű gyermekesek is visszakaphatják az adót. Majd jövőre, a választások előtt. A minimálbér is emelkedhet, majd talán jövőre, a választások előtt. Mielőtt azonban a kisemberre sor kerülne, még gondolni kell a haverokra is: kell egy milliárdos nemzeti konzultáció minderről. Mégiscsak első a barátság, nem?"

- hangsúlyozta a jobbikos miniszterelnök-jelölt.

Jakab Péter felidézte, Orbán azt is mondta, hogy a válság alatt nőtt az emberek közötti szolidaritás, és igaza van, az emberek szolidárisak egymással. 

"Orbán is szolidáris a haverjaival: a válság alatt adott nekik 800 milliárdot. Épp csak a magyarokról feledkezett el. Velük nem volt szolidáris. Az eredményt ismerjük: meghalt 30 ezer honfitársunk. A kórházainkból elüldöztek 5500 egészségügyi dolgozót. A magyarok közel felének csökkent a jövedelme. Több mint kétmillióan élnek a létminimum alatt. Közel egymillió nyugdíjasnak kell havi kevesebb mint 100 ezer forintból kijönnie. Közben az árak elszabadultak, a forint gyengül"

- fogalmazott. 

A Jobbik elnöke szerint Orbán félrenézett és lapozott.

"Ma közölte a rádióban: migránshadak dörömbölnek a kapuinkon. Persze igazán majd csak jövőre. A választások előtt…"

- utalt arra, hogy a magyar miniszterelnök ismét központi témává tette a bevándorlás kérdését.