"A bérfelzárkóztatásért indított szakszervezeti küzdelmet a kormány gazdasági bevándorlók betelepítésével próbálja meg letörni"

"A bérfelzárkóztatásért indított szakszervezeti küzdelmet a kormány gazdasági bevándorlók betelepítésével próbálja meg letörni"

„Ritkán látni olyan pofátlan és kétszínű kormányt, mint a mostani”

-kezdte keddi sajtótájékoztatóját a Jobbik szóvivője, Jakab Péter.

A politikus szerint miközben Orbán Viktor bejelentette a bevándorlás elleni akciótervét, tízezrével telepített be gazdasági bevándorlókat azon magyarok helyére, akiket az elmúlt években ő maga üldözött el.

Jakab úgy látja, hogy a Fidesz továbbra is ragaszkodik ahhoz a téves megállapításhoz, hogy Magyarország annál versenyképesebb, minél kevesebbet fizetnek a munkavállalóknak, pedig

„ebbe a gazdaságpolitikába a magyar dolgozók egy része szó szerint beledöglik, míg a másik része elhagyja az országot.”

A Fidesz válasza erre a problémára pedig nem az, hogy megpróbálja ösztönözni a bérek felzárkóztatását, hanem, hogy olcsó, keleti munkaerőt szervezzen le az elüldözött magyarok helyére. A képviselő szerint az, hogy ezek a vendégmunkások honnan érkeznek, éppúgy nem érdekli a kormányt, mint az, hogy a magyarok hová mennek. A lényeg, hogy a munkaerő olcsó maradjon.

„Ez a gazdaságpolitika eredményezte azt, hogy Magyarország mára az Európai Unió második legszegényebb országává vált, ahol a bérfelzárkóztatásért indított szakszervezeti küzdelmet a kormány gazdasági bevándorlók betelepítésével próbálja meg letörni.”

Emlékeztetett, hogy az elmúlt három esztendőben Orbán Viktor 86 ezer migránst telepített be hazánkba, jelenleg pedig több olyan építkezés is zajlik, ami ennek folytatására utal.

  • Kecskeméten háromszáz bevándorló számára építenek munkásszállót állami és önkormányzati pénzből,
  • Újpesten egy kórházat zártak be azért, hogy legyen hol elszállásolni a vendégmunkásokat.
  • Tiszaújvárosban pedig az új, részben állami MOL beruházáshoz konténervárost építenek, ahová háromezer török vendégmunkást fognak letelepíteni.

„Háromezer török vendégmunkás megjelenik egy 15 ezer fős kisvárosban. Tudjuk mit fog ez jelenteni? Nesze neked bevándorlás elleni akcióterv.”

A Jobbik „egy modern kori népességcserének és egy modern kori népirtással is egyenlő értékű cselekedetnek látja”, hogy míg évente 24 ezer magyar veszti életét azért, mert nem jut időben megfelelő kórházi ellátáshoz, addig a kormány kórházat zárat be, hogy elszállásolja a külföldi vendégmunkásokat.

A párt úgy látja, hogy az Orbán-rendszer döntött amellett, hogy Magyarországnak keleti vendégmunkásokra, bevándorlókra van szüksége. A Jobbik ezzel szemben a bérunióban látja a megoldást, vagyis egy olyan Magyarországban, ami nem gazdasági bevándorlókra, hanem megfizetett magyar munkaerőre épít.

„Május 26-án dönthetnek a választópolgárok, hogy a keleti bevándorlókat és a Fideszt, vagy a nyugati béreket és a Jobbikot választják.”