Szilágyi György: Valóban veszélyes az ellenzék, mégpedig a Fideszre nézve

Szilágyi György: Valóban veszélyes az ellenzék, mégpedig a Fideszre nézve

Vasárnap délután lakossági fórumot tartottak Kőbányán, az Újhegyi sétányon az Egységben Magyarországért helyi jelöltjei, Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és Arató Gergely, a DK képviselője. Az eseményen felszólalt Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Demeter Márta országgyűlési képviselő is.

Demeter Márta elmondta, hogy két héttel vagyunk a választás és így a változás előtt, sokakat üldöz a jelenlegi fideszes hatalom, mert például fel mernek tenni kérdéseket a parlamentben.

A képviselő kiemelte, hogy Kőbánya nagyon közel áll a szívéhez és úgy látja, hogy csak a kormányváltás után indulhatnak meg az érdemi fejlesztések a kerületben, miután leváltották a "történelem legkorruptabb kormányát", ezért kell Szilágyi Györgyöt és Arató Gergelyt támogatni. 

Ezt követően Jakab Péter lépett a mikrofonhoz, aki azzal kezdte, hogy nagyon nagy tapsot kér a pedagógusoknak, ilyenkor érzi magát igazán büszke magyarnak, amikor látja ezeknek az embereknek a harcát. Ahogy a pedagógusok összefogtak, úgy fogott össze az ellenzék is, így lett 2019-ben 4 millió magyarnak ellenzéki polgármestere, majd így sikerült lebonyolítani az első országos előválasztást is tavaly ősszel, amelynek eredményét mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Az ellenzék ezt az összefogást kínálja a választóknak, miközben a Fidesz csak gyűlöletet, most éppen nem a 91 éves Sorost, hanem a nemváltó ovisokat akarják megállítani Orbánék

- utalt a Fidesz "gyermekvédelmi" népszavazására a Jobbik elnöke.

Miközben 30 ezer ember hal meg évente Magyarországon a rossz egészségügy miatt, addig az a Völner Pál szavazhat törvényekről, aki 83 millió forint kenőpénzt tehetett zsebre az ügyészség szerint. Ha ezek a pénzek nem a rossz zsebekbe vándorolnának, akkor Kelet-Közép-Európa Svájca lehetne ez az ország.

Stratégiai izgalom lesz a Fidesznek április 3-án

- jelentette ki Jakab Péter, majd azzal folytatta, hogy minden körzet csatatérkörzet ezen a választáson, mert egy rezsimmel állnak szemben, ezt nem szabad elfelejteni, célfotó fog sok helyen dönteni, mindenkire szükség lesz.

Szilágyi György emlékeztetett, hogy a Fidesz a választókerületek átrajzolásakor kettéosztotta Kőbányát, mert akkor ez felelt meg az érdekeiknek. Ő maga tíz éve Rákosmentén él, de Kőbányán nőtt fel és jól emlékszik még arra, amikor autót kellett szerelni, akkor azonnal jöttek a szomszédok segíteni, mert az emberek még figyeltek egymásra. Az egységes ellenzék ezt szeretné visszahozni az összefogással.

Minden szavazat számítani fog a végelszámolásnál a Jobbik országgyűlési képviselője szerint, a sok kis szavazatból lesz meg a nagy változás. A Fidesz plakátjain az szerepel, hogy "Veszélyesek!" és ebben igazuk van, valóban veszélyes az ellenzék, mégpedig a Fideszre nézve - zárta gondolatait Szilágyi György.

Végezetül Arató Gergely szólalt fel, aki azzal kezdte, hogy már tizenkét éve küzd ez a város a Fidesszel, hiszen már Tarlós alatt is mostohán bántak vele, azonban a 2019-es ellenzéki győzelem óta kezdődtek meg az igazi megszorítások. A kormányváltás után azonban újra az ország valódi fővárosa lesz Budapest.

A DK országgyűlési képviselője szerint megmutatták, hogy milyen Magyarország azzal, hogy segítenek az ukrajnai menekülteknek és támogatják a pedagógusokat. Valóban vannak világnézeti különbségek az ellenzéki összefogás pártjai és politkusai között, de így együtt tudják hitelesen képviselni az országot, ezért fogtak össze. Három dologban azonban mindenki egyetért: európai országot szeretnének, küzdenének a szegénység ellen és egy tisztességes országot akarnak építeni. 

Kitért még a 14. számú választókerület jelenlegi képviselőjének, a fideszes Dunai Mónikának az eddigi tevékenységére is, aki véleménye szerint semmit nem tett a helyben élő emberekért, csak a plakátokon lehetett vele találkozni Kőbányán, Szilágyi György sokkal jobban fogja képviselni az itteniek érdekeit az Országgyűlésben.