A Pesti TV riportere Jakabnak - „Maga hány százalékig tartja magát zsidónak?"

A Pesti TV riportere Jakabnak - „Maga hány százalékig tartja magát zsidónak?"

Maga hány százalékig tartja magát zsidónak?

- tette fel a nem mindennapi kérdést a Pesti TV riportere Jakab Péternek a Dunakeszin tartott lakossági fórumán.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Pest megyei városban tartott fórumot Dorosz Dáviddal, amikor is a Pesti TV riportere megzavarta Jakab Pétert. A Jobbik elnöke emlékeztette Vésey Kovács Lászlót, hogy 2019 folyamán, egy korábbi műsorban a nevével viccelődött negyedmagával.

Jakab Pétert a két vendég, Megadja Gábor és Ambrózy Áron több alkalommal is Jákobnak nevezte. A Jobbik elnöke évekkel ezelőtt árulta el, hogy dédapja Auschwitzban vesztette életét.

Azóta különböző helyeken, a politikussal nem szimpatizálók, többször jákobozással csúfolták a jobbikos politikust a származása miatt.

A műsorban Megadja Gábor és Ambrózy Áron több alkalommal is Jákobnak nevezte a Jobbik országgyűlési képviselőjét az Echo TV Keménymag című műsor 2019 január elsejei adásában.

"...Vona Gabi azért valamennyire karakter volt. Tehát, most jött helyette ez a Jákob Péter, meg ezek a teljes iszonyú nímandok"

Mikor Jakab Péter szembesítette Vésey Kovács Lászlót, a korábbi esettel, akkor a riporter azzal védekezett, hogy nem volt szó semmilyen antiszemitizmusról és csupán mérsékelten találta viccesnek ezt a fajta szóviccet. Azonban a két évvel ezelőtti videón is jól látszik, hogy a jákobozáson nagyon is jól szórakozott a riporter. Hiába, az internet nem felejt.

A vita során aztán Jakab Péter többször is nehezményezte, hogy a származása miatt viccelődtek a nevével, ekkor került szóba az a kérdés, amelyet Vésey Kovács László tett fel Jakab Péternek, hogy mégis hány százalékban tartja magát zsidónak. 

Az Echo TV kirúgta a jákobozó fideszes újságírókat - Bayer Zsolttal mi lesz?

Jakab Péter szerint egy kérdés maradt azután, hogy az Echo TV kitiltotta a három antiszemita jelzőket használó kormánypárti újságírót, Megadja Gábort, Ambrózy Áront és Vécsey Lászlót (utóbbi kettő Pesti Srácok), még pedig az, hogy„a hasonló módon nyíltan uszító, nem egy esetben antiszemita kijelentéseket tevő, 18 éves gyerekeket is minősíthetetlen stílusban gyalázó Bayer Zsolttal meddig kíván közösséget vállalni az Echo TV és a Fidesz teljes médiája".

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}
 
Az esetről videó is készült, amelyet szombaton láthatnak.