Az Echo TV kirúgta a jákobozó fideszes újságírókat - Bayer Zsolttal mi lesz?

Jakab Péter szerint a hasonló módon nyíltan uszító Bayer Zsolt helye is megkérdőjelezhető.

Jakab Péter szerint egy kérdés maradt azután, hogy az Echo TV kitiltotta a három antiszemita jelzőket használó kormánypárti újságírót, Megadja Gábort, Ambrózy Áront és Vécsey Lászlót (utóbbi kettő Pesti Srácok), még pedig az, hogy

„a hasonló módon nyíltan uszító, nem egy esetben antiszemita kijelentéseket tevő, 18 éves gyerekeket is minősíthetetlen stílusban gyalázó Bayer Zsolttal meddig kíván közösséget vállalni az Echo TV és a Fidesz teljes médiája”.

Emlékezetes, Bayer Zsolt korábban úgy fogalmazott a jobbikos politikussal kapcsolatban, hogy

"ha lesznek ivadékai, azoknak lesz örök szégyene, hogy ilyen kis ótvar rohadék volt a felmenőjük",

illetve emlékezetes az is, amikor 2008-ban még az arabokat védve úgy írt a fideszes propagandista a magyar újságírók egy részéről, hogy

„ők a mi indok-zsidóink - értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust”.

Szintén idézzük fel, hogy Varga B. Tamás „újságírónak” is csak azután kellett távoznia az Echo TV képernyőjéről, hogy a 444 emlékeztette a nyilvánosságot, korábban bőségesen zsidózott – de ugye, amíg nincs belőle botrány, vagy nem fűződik hozzá politikai érdeke, addig a kormánypártot nem zavarja az antiszemitizmus.

Ahogy arról ma beszámoltunk, Jakab Péter a többszöri „jákobozást” megelégelve számon kérte a propagandistákat: 

„Mészáros Lőrinc Echo tévéje miért nevezi Jakab Pétert JÁKOB Péternek? Mi a cél? Mi a szándék? Kinek és mit akarnak ezzel üzenni a stróman tévé új-kereszténydemokratái, a Fidesz új-polgárai? Az Auswitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?”

Nem sokkal később az Echo TV azt közölte:

"2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban. Az ECHO TV Zrt. elnézést kér a politikustól és a nézőktől, és a továbbiakban eltekint a műsorban eddig szereplő vendégek meghívásától."

De vajon mi lesz Bayer Zsolttal?