Jobbik: Magyar vállalkozók vs Parragh László 1:0

Jobbik: Magyar vállalkozók vs Parragh László 1:0

Mégis lehet tartani népszavazást a kötelező kamarai hozzájárulásról az Alkotmánybíróság döntése értelmében.

Főhet Parragh Lászlóék feje, hiába próbálták ugyanis megakadályozni, a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria után az Alkotmánybíróság is úgy döntött: lehet népszavazás a kötelező kamarai hozzájárulásról

- írja pénteki sajtóközleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Az ellenzéki párt referendum formájában döntetné el a kérdést az emberekkel, bármennyire is ellenáll a kormánypárti akarat.

Mint a Jobbik emlékeztetett: Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője „Egyetért-e Ön azzal, hogy ne kelljen a gazdasági kamarai közfeladatok ellátásához kötelezően kamarai hozzájárulást fizetni?” címen benyújtott népszavazási kérdését már korábban hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság. Ezt a döntést támadta meg a Parragh-féle Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).

"Az Alkotmánybíróság most elhajtotta Parraghékat, és úgy határozott, lehet népszavazás a kötelező kamarai hozzájárulásról. Ez a döntés lehetőséget biztosít arra, hogy végre meg lehessen szüntetni a Parragh László-féle kamarának fizetendő éves lehúzást, amelyért cserébe nem kapnak semmilyen segítséget a vállalkozások"

- szögezte le a Jobbik. Egyúttal azt is megfogalmazták:

Nem állunk meg itt! Folytatjuk a magyar vállalkozók érdekében vívott harcot: Töröljük el együtt a vállalkozók kötelező kamarai tagságát és az 5000 forintos kamarai díjat!

(Címlapkép: Parragh László beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökeként Budapesten 2022. március 1-jén. MTI)