Jobbik: az Iparkamara ragaszkodik a pénzéhez, ezért akadályozza meg az 5000 forintos lehúzásról szóló népszavazást

Jobbik: az Iparkamara ragaszkodik a pénzéhez, ezért akadályozza meg az 5000 forintos lehúzásról szóló népszavazást

Az ellenzéki párt régi célja, hogy végre megszüntessék a kötelező kamarai tagságot és a tulajdonképpen semmire befizetendő évenkénti 5000 forintos tagdíjat. A kormánybarát Iparkamara keresztbe tesz a népszavazási kezdeményezésnek.

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Parragh László vezette Kereskedelmi és Iparkamara az ellen a népszavazási kezdeményezés ellen, amelyben a vállalkozások és a lakosság véleményt mondhatott volna a kötelezően befizetendő, éves 5000 forintos kamarai hozzájárulásról – írja sajtóközleményében a Jobbik-Konzervatívok.

A népszavazási kezdeményezés célja az, hogy a vállalkozások szerint feleslegesen beszedett 5000 forintos hozzájárási kötelezettségét el lehessen törölni.

Világos: a Kamara a felülvizsgálati kérelemmel meg akarja akadályozni, hogy az emberek véleményt nyilváníthassanak az 5000 forintos lehúzásról, mert ragaszkodik a pénzéhez. Bár akkor lett volna ennyire aktív a Kamara, amikor segíteni kellett volna a covid és a kormányzati politika okozta Orbán-infláció miatt bajba került legkisebb vállalkozásokon –írták a konzervatív ellenzékiek. Vagy, amikor fel kellett volna szólalni a katás vállalkozások tönkretétele vagy éppen a Booking.com pofátlan gyakorlatával szemben – tették hozzá.

Markáns segítség és kiállás helyett méregdrága székházra, több százmillió forintba kerülő chatbotra költötték el a zömében családi vállalkozások éves befizetését.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője, dr. Lukács László György mint kezdeményező és vele együtt a párt, azonban nem adja fel. Számunkra a legkisebb vállalkozások kiemelten fontosak, mert szerintünk ők a sikeres magyar gazdaság jövőjének zálogai.

A Jobbik-Konzervatívok egy olyan normális Magyarországon dolgozik, ahol a legkisebb vállalkozásokat nem terhelik felesleges költségekkel, ahol nem veszik el tőlük a kedvező adózás lehetőségét, és ahol válság idején valódi segítséget kapnak. A népszavazási kezdeményezés mellett kitartunk és tovább küzdünk érte.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kamara gazdasági évnyitóján az Intercontinental Budapest szállóban 2020. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd)