„Remegő kezekkel, remegő hangon” - az Állami Számvevőszék vezetője így szembesült a Jobbik kérdéseivel

Volner János nem fenyeget, csak bejelent.

Volner János felidézte:

Az ÁSZ szeptember 28-án délután küldött egy levelet arról, hogy másnap reggel megvizsgálná a Jobbik tárgyévi kiadásait, és következő nap úgy jelentek meg a legerősebb ellenzéki pártnál, hogy tudták, a gazdasági vezető nem tud jelen lenni. Ezután, délelőtt 10:12-kor az ÁSZ lezárta a saját elektronikus felületét, 3 nappal a törvényes határidő előtt, viszont személyesen sem voltak hajlandóak átvenni a Jobbiktól kért dokumentumokat.

A jobbikos politikus arra lett volna kíváncsi, hogy miért zárkóztak el, és mi alapján állapították meg a bírságot, hiszen az ÁSZ határozatában nincs semmiféle árkalkuláció.

Azonban a kérdés elhangzása után Domokos László megkerülte a kérdést

„remegő kezekkel, remegő hangon el kezdett arról beszélni, hogy az ÁSZ mennyire elismert és mennyire független intézmény”.

Az ÁSZ elnöke, mikor másodszorra szembesítette azzal Volner János, „hogy milyen törvénytelenségeket követett el” az általa vezetett szervezet, ismét nem válaszolt, csak visszakérdezett, „hogy megfenyegettem-e azzal, hogy elszámoltatjuk”.

„Én nem fenyegetek. Bejelentem az ÁSZ elnökének, minden fideszes politikusnak, és minden Fidesszel kollaboráló, törvényeket áthágó, bűncselekményeket elkövető ember részére”,

hogy akinél törvénytelenséget tapasztalnak, azt a Jobbik-kormány 2018 tavasza után elszámoltatja,

„és nem úgy, ahogy a rendszerváltás óta eddig történt, mi valódi elszámoltatást, valódii felelősségre vonást szeretnénk végrehajtani”.

A korrupciós-bűncselekményekért, a hivatali visszaélésekért, még a fideszes politikusoknak is vállalniuk kell a felelősséget – zárta le Volner János.

Utcára hív a Jobbik a demokráciáért

A Jobbik elnöke úgy értékelte, hogy az Állami Számvevőszék büntetéséről a korrupt, zsarnok Orbán Viktor döntött, hogy"megpróbálja megsemmisíteni az egyedüli kormányváltó erőt és ezzel a demokrácia redőnyét lehúzva elérje hőn áhított vágyát, a diktatúra kiépítését."Vona elmondta, hogy a kormány fél hatalma elvesztésétől és ezért folyamodik ilyen eszközökhöz, pedig jobban tennék, ha visszavonná az Állami Számvevőszék méltatlan akcióját és Domonkos László lemondana az intézmény vezetéséről.

Így zajlott a "vita" a parlamentben: