Jobbik: kipukkant a „Kriza-modell”

Miskolcon a Bábonyibérc városrészben két népes család, mintegy 100 fő  csapott össze szamuráj kardokkal és baltákkal.

Mint mondták, kérdéssel fordultak a Megyei Rendőr-főkapitánysághoz azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP által vezetett városban 2 népes család, mintegy 100 fő "összecsapott". A helyi „demokraták” szamuráj kardokkal, baltákkal érvényesítették „szabadságjogaikat”. A háború Miskolcon a Bábonyibérc városrészben, az Újtelep utcában folyt le. Eredményeként három napon keresztül ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel a rendőrség, illetve a sérülteket 2 rohammentő szállította. Az egyik sérültbe baltát állítottak.

Dr. Tardi hangsúlyozta: a kampányban a Kriza-féle városvezetés kommunikációs fogásként – az Érpataki Modellre válaszul – „Kriza-modellről” beszélt, ami Tardi szerint nem létezik, vagy, ha létezik, akkor nem működik. Eredményei: folyamatosan ad sajtóhíreket a rendőrség bolti lopásokról, üzletszerű kéjelgéssel kapcsolatos őrizetbe vételekről, a bábonyibérci háborúról viszont hallgatnak.

Miért nem tájékoztatják a miskolci állampolgárokat a valós eseményekről? Mi történt a Minap újságíróival, talán szabadságra mentek, vagy a városvezetés és a rendőrség hírzárlatot rendelt el – tette fel kérdéseit az Érpataki Modell jogásza.

Szemes István szerint nincs egységes településvezetési koncepció Miskolcon. Amennyiben lenne felelős városvezetés, úgy ilyen eseményekre sor sem kerülhetne, hiszen az első feladatának a közrend megteremtését tűzné ki. A rendteremtés csak kommunikációs fogás volt a választások során, de a valóságban nincs erre irányuló politikai akarat Krizáékban. Sajnos emiatt a helyzet súlyosodni fog. Csak a Jobbik kötelezte el magát a rendteremtés mellett, amihez csak az Érpataki Modell rendelkezik egységes település irányítási koncepcióval – jelentette ki a politikus.