Jobbik: Matolcsy szerint hazánk egy átjáróház

Jobbik: Matolcsy szerint hazánk egy átjáróház

„Továbbra sem láttuk még a Fidesz programját – magyarán azt a nagyszabású tervet, hogy milyen sorsot szánnak Magyarországnak, ha véletlenül megtartják a hatalmat. A jegybankelnöknek „hála” lehullt egy újabb lepel a tervekről: a Fidesz szerint az átjáróház lesz az ideális államberendezkedés. Ha a Fideszen múlik, az eurót is hosszú távon elfelejthetjük. Ami marad: a brutális pénzromlás és a megszorítások" - írja közleményében a jobbik.

A jobboldali ellenzéki párt szerint nem egyszerű kibogozni, hogy Matolcsy György mit is akart mondani legfrissebb agymenésével, ami szerint Magyarország, úgymond, átjáró lesz kelet és nyugat között. 

„Bár gondosan kerüli a dolgok néven nevezését, Dél-Koreával és az Emirátusokkal takarózik – ne legyen senkinek kétsége: az egyik oldalon a kommunista Kínát látja, valamint a Szovjetuniót újraalakítani kívánó agresszort. Az „5 éves terv” a magyar kormány mutyizós, áruló politikájából nagyjából kikövetkeztethető. Gyakorlat is van benne, hiszen az orosz kémbank beengedésével, a letelepedési kötvénybiznisszel nem csak egy kémtanyát, hanem egy valódi átjáróházat csináltak hazánkból. Ez tehát biztosan menne nekik."

A Jobbik szerint az már más kérdés, hogy az úgynevezett átjáró másik oldalán – tehát a nyugaton – „valóban akkora hülyék ülnek-e, mint az Orbánék gondolják."

"Valóban azt gondolják, hogy a folyamatosan prezentált Putyin-bérenc külpolitika nem szúr szemet az európai döntéshozóknak? Persze vannak arrafelé is milliárdokkal kitömött lobbicégek, gyanús kijáróemberek, akiket Orbánék rendszeresen alkalmaznak, de talán – épp a háború miatt – most a felszínre bugyog a szenny a csatornákból."

„Matolcsy komolyan arról fantáziálgat, hogy egy orbáni vezetésű Magyarország, egy teljességgel Európa-éretlen Szerbia és, ahogy ő fogalmaz, „esetleg eurózónából távozó országok” lesznek majd a híd kelet és nyugat között? Véletlenül nem orosz érdekeket kiszolgáló, az eurót soha be nem vezetni kívánó pufferállamokat akart mondani?"

- írta a Jobbik a közleményében.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}